Ţii la sănătatea ta? Evită aceste alimente

1 70339 original jpg jpeg

Din cauza stilului de viaţă alert, nu de puţine ori consumăm alimente industrializate. Pentru că în multe dintre ele se găsesc grăsimi care ne pot îmbolnăvi, ne dau peste cap metabolismul şi ne afectează silueta, e timpul să renunţi la ele.

Gogoşi cu ciocolată

Gustul bun al gogoşilorcu ciocolată nu vine fără un cost enorm pentru organism. Aceste dulciuri lipicioase şi dulci sunt bogate în calorii,grăsimi şi carbohidraţi. În plus,pentru că au conservanţi,ele pot sta pe rafturile magazinelor perioade lungi de timp,fără a-şi pierde gustul sau textura. Rezultatul? Creştere rapidă în greutate şi încetinirea metabolismului.

Covrigii

Îi găsim la orice colţ de stradă în mai multe sortimente:cu seminţe,cu mac,cu susan sau cu strafide. Însă,specialiştii spun că aceşti covrigi au un indice glicemic ridicat,care duc la apariţia inflamaţiilor în organism. Prin urmare,este accelerat procesul de îmbătrânire a pileii,se agravează acneea şi rozaceea.

Cerealele bogate în zahăr

Cu un conţinut atât de mare în zahăr şi în gluten,nu e de mirare că cerealele pe care le consumăm dimineaţa la micul dejun ne fac mai mult rău decât bine. Glutenul duce la apariţia acneei şi la inflamarea mucoasei stomacului. Evită cearelele care conţin zahăr dacă vrei să scapi de aceste neplăceri.

Chipsuri

Chipsurilesunt prăjite în acizi graşi trans,care pot creşte nivelul de colesterol şi riscul de boli cardiace coronariene. Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor graşi mono-şi poli-nesaturaţi pe cale chimică,în prezenţa hidrogenului,a unor condiţii de temperatură şi presiune şi a unui catalizator. Grăsimile trans sunt uşor de utilizat,costul lor de producţie este ieftin,măresc valabilitatea produsului şi pot fi folosite timp îndelungat. În plus,dau alimentelor gustul şi textura dorită.

Cartofi prăjiţi

La fel ca şi chipsurile,cartofii prăjiti sunt de multe ori prăjiţi în uleiuri şi grăsimi trans. Ei au un indice glicemic ridicat,care duce la o creştere kilogramelor şi a nivelului de insulină din corp. Cartofii prăjiti,împreună cu chipsurile,conţin acrilamidă,un cunoscut agent cancerigen,care se formează atunci cand alimentele sunt coapte sau prăjite la temperaturi ridicate.