Top 3 alimente care te scapă de stres

1 69717 original jpg jpeg

Toate evenimentele de zi cu zi îţi provoacă stres. Acesta te face să fii mai vulnerabilă la unele boli, cum sunt răceala, hipertensiunea arterială şi în plus, creşte riscul de apariţie a diabetului şi a depresiei. Exerciţiile fizice şi meditaţia sunt două modalităţi sănătoase care te ajută să reduci stresul, la fel fac şi substanţele nutritive din alimentele sănătoase.

Iată care sunt aceste 3 alimente:

1. Ciocolata neagră

Ai senzaţia că eşti mereu obosită? Mănâncă o pătrăţică de ciocolată neagră. Aceasta conţine resveratrol,un antioxidant care stimulează şi eliberează serotonina în creier. Acest antioxidant modifică starea de spirit,te face să fii relaxatăşi fericită.Substanţele nutritive din ciocolata neagră cresc fluxul de sânge şi scad tensiunea arterială. În timp ce acest tratament dulce oferă o serie de beneficii pentru sănătate,nu trebuie să exagerăm cu el. Un cub de ciocolată neagră pe zi,ar trebui să fie suficient pentru a te ajuta să faci faţă stresului. Este recomandată ciocolata neagră care are 70 % cacao,pentru a obţine cele mai bune beneficiile ale sale.

2. Somonul

Acizii graşi Omega 3 din somon sunt benefici pentru gestionarea stresului,dar şi pentru buna funcţionare ainimii.Acizii graşi esenţiali găsiţi în somon protejează neuronii de la daunele cauzate de stres,care este util mai ales pentru cei care suferă de stres cronic. Pentru o stare bună de sănătate,mănâncă somon sau alt peşte gras,cum ar fi tonul sau sardinele,de două ori pe săptămână. Alege ca gustare seminţele de in sau nucile pentru a obţine doza zilnică de Omega 3 de care ai nevoie.

3.Ceaiul

Ceaiul verde şi cel negruconţin un aminoacid,numit teanină. Acest aminoacid măreşte producţia de dopamină şi serotonină. Ca şi serotonina,dopamina este o substanţă din creier care promovează sentimentul de bucurie. Dacă o ceaşcă de ceai verde are mai multă cofeină decât o ceaşcă de cafea,teanina poate contracara şi stimula sentimentul de bucurie şi relaxare.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg