Top 5 alimente bogate în vitamina D
Pentru protejarea sistemul imunitar şi îmbunătăţirea sănătăţii oaselor, ai nevoie de vitamina D. Aceasta absoarbe calciul necesar organismului tău, pentru a menţine o stare generală sănătoasă.
Denumită şi vitamina soarelui,ea reduce riscul apariţiei anumitor boli,protejează vederea şi menţine echilibrul de calciu şi fosfor din organism. Cu toate acestea,vitamina D nu se găseşte în toate alimentelepe care le consumăm. E bine de ştiut ce alimente să consumăm,astfel încât organismul nostru să primească aportul necesar de vitamine necesare unui sistem imunitar puternic.
Laptele
Este considerat unul din cele mai bune surse de vitamina D. Un pahar de lapte pe zi face bine atât copiilor,cât şi adulţilor. Cercetătorile au arătat că vitamina D prezentă în lapte ajută la procesul de anti-îmbătrânire şi poate face parte din dieta zilnică.
Gălbenuşurile de ou
Ouăle sunt o altă sursă bogată,în special,gălbenuşul. Acesta ajută la reglarea sistemului nervos şi cardiovascular. Mai mult decât atât,scade riscul de cataractăşi ajută la îmbunătăţirea şi menţinerea sănătoasă a unghiile şi a părului.
Somonul
Peştele,în special somonul,reprezintă una din sursele naturale de vitamina D şi acizi graşi esenţiali organismului.Somonul ajută la îmbunătăţirea funcţionării creierului şi protejarea sistemului nervos .Acţionează ca un antidepresiv şi,prin urmare,ajută la relaxarea creierului,creşterea eficienţei activităţii creierului şi îmbunătăţirea memoriei. Brânza
Brânza este unul dintre acele produse lactate cu un aport al vitaminei D foate ridicat. Acest lucru ajută la absorbirea unei cantităţi foarte mari de calciu,îmbunătăţind astfel sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei.
Acest lucru este util în prevenirea deteriorării smalţului.
Sunt uşor de savurat datorită gustului şi texturii lor,pot fi consumate în cantităţi foarte mari şi conţin un număr foarte mic de calorii. Ciupercile,bogate în vitamina D,sunt cunoscute pentru reducerea hipertensiunii arteriale,pierderea în greutate,diminuarea riscului de atac de apoplexie,a durerilor de capşi menţinerea unui metabolism sănătos.
Citeşte şi: