Top 7 fobii ciudate

1 67007 original jpg jpeg

Fobiile.Toate acestea sunt atât de comune încât sunt mai mult sau mai puţin considerate normale. Dar există şi alte fobii, care sunt destul de ciudate şi de neimaginat.

Iată care sunt cele mai ciudate temeri:

1. Fobia de a fi priviţi

Factorii de decizie a acestei probleme pot începe cu "te uiţi la mine?". Multe persoanesuferă de această fobie. Este frica de a fi priviţi de cei din jur şi nu este deloc uşor să trăieşti cu această teamă,de a fi privit mereu.Simptomele acestei fobii sunt individuale şi unice pentru fiecare persoană. Unele persoane se pot simţi uşor incomod,li se face greaţă sau încep să transpire. În plus,alte persoane cu această fobie suferă de anxietate,atacuri de panică sau pur şi simplu nu vor pleca acasă,din cauza sentimentului că sunt priviţi mereu de cineva.

2. Fobia de culoarea galben

Această fobie este teama de moarte de

. Acele persoane evită lucrurile care sunt de această culoare,iar în unele cazuri extreme,doar pronunţarea cuvântului galben este suficient pentru a provoca frică.

Suferinzi sunt în imposibilitatea de a fi în jurul acestei culori fără a dezvolta groază profundă şi chiar atacuri de panică. Fie că este vorba despre o margaretă sau o haină de ploaie galbenă. Simptomele acestei fobii pot include palpitaţii,uscăciunea gurii şi a simţurilor.

3. Fobia de untul de arahide lipit de cerul gurii

Simptomele acestei fobii includ tremurături,sentimente de greaţă,transpiraţii,ameţeli şi palpitaţii,incapacitatea de a vorbi şi de a lucra în mod corespunzător şi atacuri de anxietate. Cei care au această fobie evită să mănânce şi arahide.

4. Fobia de a traversa drumul

Acestora le este frică de drumuri pe care trebuie să le traverseze,care se referă la convingerea că acest pas va provoca prejudicii. Aceasta este,în general diferită de teama de maşini. Persoanele care suferă de această fobie pot fi îngroziţi de drumuri şi încearcă să le evite până la punctul care tulburarea împiedică capacitatea lor de a îndeplini activităţi normale,de zi cu zi.

Simptomele acestei frici,includ un sentiment de teamă,atunci când se apropie de un drum,automat sau incontrolabil încep să se teamă,să tremure şi inima începe să le bată tot mai repede.

  

5. Fobia de flori

Persoanele care suferă de această fobie nu se vor opri niciodată să miroase trandafirii,deoarece le este teamă. Ei ştiu că florile nu îi vor afecta,dar ajung la anxietate când se gândesc la ele. Unii oameni pot fi afectaţi de piese din flori,cum ar fi o petală sau un stem.

Atunci când,în prezenţa florilor,sau,în unele cazuri,pur şi simplu se gândesc la flori,suferinzii pot experimenta sentimente de panică,dificultăţi de respiraţie,ameţeli,bătăi rapide ale inimii şi tremurături.

  6. Fobia de a rămâne fără telefon    

Frica de a fi rămâne fără telefonul mobil înseamnă că cineva se teme să fie deconectat de restul lumii. Simptomele pot fi verificarea baterii în mod obsesiv sau refuzul de a merge oriunde nu este semnal sau unde ar trebui să şi-l închidă. În aceste zile,telefoanele mobile par legate de noi,dar cei care suferă real de această fobie,pur şi simplu nu se pot gândi la ce ar însemna viaţa lor fără telefonul mobil.

  7. Fobia de cer    

Această fobie se referă la cer,dar şi la teama de a ajunge acolo. Posibilele motive pentru care dispun de această fobie au de-a face cu religiile bazate pe frică. Simptomele includ de obicei anxietate extremă,groază şi panică,dificultăţi de respiraţie sau respiraţie rapidă,bătăi neregulate ale inimii,transpiraţie excesivă,greaţă,gură uscată,incapacitatea de a articula cuvinte sau fraze şi tremurat.