Top 8 alimente care afectează inteligenţa!
Ce ar trebui să mănânc pentru a slăbi? Dar pentru a mă îngrăşa? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care oamenii şi le pun în ultima vreme. Orice ai mânca este bun atâta timp cât este consumat în cantitatea potrivită. Tot ce este peste, nu face bine şi acest lucru îl ştim.
Atâta timp cât mâncarea este consumată în cantitatea potrivită şi la momentul potrivit,nu are de ce să te afecteze. Dar,ştii că există câteva alimentecare afectează inteligenţa? Acestea nu fac bine creierului şi îi reduc capacitatea de a funcţiona. Lent,dar sigur.
Iată care sunt:1. Alcoolul
Pe primul loc se află alcoolul,despre care ştim că în exces nu face bine sănătăţii,în special ficatului. În plus,este cel care încetineşte gândirea,cunoscută sub numele de confuzie mentală. Este starea care se manifestă prin uitarea evenimentelor recente sau numele lucrurilor,despre care persoanele în cauză cred că au fost doar vise.
2. Zaharina
Aceasta conţine mai puţine calorii şi te ajută să slăbeşti pentru că înlocuieşte zahărul. În realitate,este cea care,consumată pe termen lung afectează activitatea creierului şi,în principiu,inteligenţa.
3. Fast food-ul
Această mâncare conţine multe zahăruri,mulţi aditivi,şi alte ingrediente artificialecare nu fac bine sănătăţii şi care ajută radicalii liberi din organism să fie activi,iar acest lucru are impact negativ asupra creierului.
4. Nicotina
Nicotina nu a fost niciodată considerată bună deoarece are efecte negative asupra întregului organism,în special asupra sângelui, glucozei,şi oxigenului din corp. În plus,este cea care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi este considerată o cauză a dezvoltării cancerului şi a lipsei de inteligenţă.
5. Alimente cu proteine procesate
Alimentele care conţin proteine procesate,cum sunt hot dog-ul,cârnăciorul din el,au efecte adverse în corp în comparaţie cu proteinele naturale,şi afectează activitatea creierului.
6. Alimentele care conţin fructoză
Mereu ne este recomandat să evităm produsele care conţin zahăr deoarece sunt bogate în fructoză şi care,consumate pe termen lung conduc la dezvoltarea problemelor neuronale şi afectează memoria. În plus,sunt cele care dăunează capacităţii de funcţionare a creierului de a reţine informaţii noi.
7. Mâncarea sărată
În special,persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare nu au voie să mănânce sărat. La fel cum afectează tensiunea arterială,are efecte negative şi asupra capacităţii de memorare.
8. Mâncarea prăjită
Deoarece este bogată în acid glutamic,mâncarea prăjită afectează sângele din artere,dar şi activitatea creierului.