Topul alimentelor care combat durerile de cap

1 73393 original jpg jpeg

Ceea ce mănânci poate influenţa în bine sau în rău felul în care te simţi. Dacă te confrunţi în mod constant cu dureri de cap, iată o listă a alimentelor care te ajută să scapi de această problemă fără să dai buzna la cutia cu medicamente.

Orez sălbatic

Orezul sălbatic,cât şi cel brun sunt surse bune de potasiu,magneziu şi fier,trei minerale care,împreună,joacă un rol important în scăderea tensiunii arteriale ce poate pulsa uneori la nivelul tâmplelor,declanşând neplăcutele dureri de cap. 

Cartofi dulci

Pe lângă faptul că sunt gustoşi,cartofii dulci au şi un efect calmant asupra corpului. Aceştia conţin din plin magneziu,potasiu,vitamina B6 şi C,substanţe care reduc nivelul stresului şi reechilibrează funcţiile creierului.

Migdale

Migdalele se numără şi ele printre alimentele care au grijă de creierul tău-stimulează buna funcţionare a creierului,reduc inflamaţiile şi normalizează fluxul sangvin,uşurând astfel migrenele. Toate aceste beneficii se datorează conţinutului mare de magneziu.

Broccoli

Această legumă este o sursă naturală de vitamina B6,magneziu şi potasiu,trei substanţe nutritive care stimulează buna funcţionare a creierului. În plus,consumul constant de broccoli îţi redă buna dispoziţie şi îţi ia de-ndată durerile de cap,aşadar nu îl exclude din alimentaţia ta.