Topul alimentelor care pot produce cancer

poza cancer jpeg

Una dintre cele mai de temut afecţiuni, cancerul, poate fi învinsă dacă este depistată din timp, în urma investigaţiilor regulate. Cercetătorii americani sunt de părere că această boală poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi renunţarea la unele dintre cele mai nocive alimente pentru sănătate.

In topul alimentelor care pot produce cancer se afla zahărul

Pentru persoanele care se confruntă cu această maladie,cheia este eliminarea zahărul din dietă. Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr,motiv pentru care este bine să renunţi la cereale,paste,carbohidraţi,pâine.

Fructe şi legume non-organice pot produce cancer

Pentru creşterea fructelor şi a legumelor,mulţi producători folosesc seminţe modificate genetic,pe care le tratează cu pesticide şi erbicide. Toate acestea sunt periculoase pentru sănătate

Alimentelor care pot produce cancer-Uleiuri hidrogenate

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică,Universitatea Harvard,Boston,SUA,spun că uleiurile hidrogenate,numite şi grăsimi trans, duc la boli coronariene,accident vascular cerebral şi diabet.

Structura sintetică a grăsimilor trans a fost ajustată pentru ca produsul alimentar să nu se altereze repede,extinzându-i intervalul de valabilitate. Substanţele chimice sunt de asemenea utilizate pentru a masca mirosul uleiurilor hidrogenate.

Hrana procesată

Nitriţii şi nitraţii,care sunt prezenţi în cantităţi foarte mari în mezeluri,sunt aditivi alimentari care pot duce,în timp,la boli de stomac şi diferite tumori. De aceea,stai departe de hrana procesată,mai ales că este bogată în zaharuri,uleiuri,coloranţi,arome şi alte ingrediente care te pot îmbolnăvi.

Alimentelor care pot produce cancer-Alimente afumate

 

Pe lângă faptul că sunt folosiţi ca aditivi pentru a scădea riscul de putrezire a alimentelor,nitraţii şi nitriţii sunt,de asemenea,utilizate pentru a adăuga culoare mâncărurilor din carne. Când sunt gătite,nitriţii şi nitraţii se transformă în substanţe numite nitrozo-cromogeni,care favorizează apariţia cancerului.

Carnea la grătar

Hidrocarburile policiclice aromate sunt produse în urma arderii cărbunelui sau a lemnului. Acestea devin şi mai periculoase pentru sănătate,putând declanşa cancer,atunci când grăsimea din carne se prelinge pe flacără. Fumul care se formează afectează hrana pe care o găteşti.

Alimentelor care pot produce cancer-Popcornul făcut la microunde

Acesta conţine substanţe chimice care împiedică uleiul să curgă. Când se prepară punga de popcorn,aceste substanţe chimice se filtrează în popcorn şi ajung în sânge după ce sunt ingerate. Mai multe studii recente făcute pe animale arată că acestea duc la dezvoltarea bolilor de ficat,pancreas şi cresc riscul de cancer de prostată.