Topul celor mai energizante alimente
Dacă dorim să avem un tonus bun întreaga zi, este bine să mâncăm cât mai multe verdeţuri proaspete, luate chiar din grădina noastră.
Printre plantele care elimină anumite forme de stres,stări de oboseală şi discomfort,se numără:legumele,seminţele încolţite,cerealele şi unele plante verzi,cum ar fi pătrunjelul,spanacul,dar şi algele marine.
Trebuie să ştim că printre cele mai importante substanţe nutritive necesare producerii de energie se numără şi vitaminele B. Lipsa acestora-mai ales B complex-poate duce la o funcţionare necorespunzătoare a glandei suprarenale,fapt care determină căderi bruşte ale nivelului de energie. Alte substanţe nutritive care accelerează metabolismul sunt vitamina C,magneziul,zincul,fierul,coenzima Q10. De aceea,topul nostru se va referi în principal la acele alimente care au relevanţă în ce priveşte metabolizarea acestor grupe de vitamine şi minerale.