Totul despre dragoste

1 73263 original jpg jpeg

Dragostea. Ştiai că unele limbi au mai multe cuvinte pentru dragoste, iar fiecare cuvânt este diferit de multiplele faţete ale iubirii? Sanscrita dispune de 96 de cuvinte pentru cuvântul dragoste, iar persana antică de 80.

Unele ţări au un singur cuvânt care limitează foarte mult înţelegerea noastra a ceea ce înseamnă cu adevărat cuvântul dragoste şi ce nu.Iubirea este cea care susţine tot ce ai mai bun în tine şi în altele. Dragostea recunoaşte că orice serveşte cu adevărat,serveşte la toate,şi ceea ce nu serveşte cu adevărat,nu serveşte pe nimeni.Dragostea creează unitate,nu dezbinare,şi niciodată nu gropi o persoană împotriva celeilalte. Când dragostea este lumina după care ne ghidăm,practicăm alegerea compasiunii şi a grijei,mai degrabă decât frica.

Aceste cuvinte caracterizează tot ceea ce este dragostea:

Când vom învinge temerile şi vom alege dragostea care reglementează alegerile noastre,vom încerca să o controlăm,pentru a evita durerea. În momentele în care încercăm să ne simţim în siguranţă,să nu ne fie frică,este mai important,decât a fi iubitoare cu noi înşine şi să ne comportăm într-un mod care nu are nimic de-a face cu dragostea.

Când refuzăm să acceptăm că iubirea este ca o lumină după care ne ghidăm,nu îndeplinim potenţialul nostru. Aceste cuvinte caracterizează lucruri care nu aparţin iubirii.  

Când suntem ghidate de iubire,nu ne comportăm într-un mod care cauzează sentimente de ruşine pentru noi sau pentru alţii. Acţiunile iubitoare nu conduc la păstrarea secretului sau ascunderea lor. Mai degrabă,acţiunile iubitoare sunt cele pe care le putem anunţa în public fără vinovăţie sau ruşine.

Când suntem iubitoare,nu suntem sarcastice sau avem un sentiment de ruşine,sub pretextul de glumă. Noi nu sunt competitive,cu excepţia cazului în când concurenţa este limitată şi este în beneficiul tuturor. Noi nu suntem pasive. Luăm măsuri,ne facem griji pentru binele partenerului,dar şi al nostru şi al celor din jur.

Sentimentul de iubire nu este generat de propriul nostru corp. Mai degrabă,este un dar care intră în inima noastră,atunci când aceasta este deschisă pentru învăţare şi iubire,şi la învăţarea despre iubire.

Nu putem simţi dragostea în inima noastră,atunci când inima este închisă. Simţim iubirea atunci când ne deschidem inima pentru a învăţa cu sinele nostru superior despre ceea ce înseamnă cu adevărat pentru noi,iubirea.