Totul despre meditaţie şi beneficiile acesteia la nivel fizic şi psihic

1 73072 original jpg jpeg

Din ceea ce ne oferă internetul, ştim cu toţii că meditaţia are numeroase beneficii atât la nivel psihic, cât şi la mental. Dar oare despre ce este vorba? Iată patru motive care sigur va determina pe oricine să practice meditaţia!

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Oricât de greu ar fi de crezut,practicând meditaţia,avem şansa de a beneficia de un sistem imunitar mai bun. De ce? Specialiştii susţin că meditaţia relaxează atât mintea,cât şi corpul. Şi,când ne gândim la toţi factorii externi care ne determină stările de anxietate şi haos asupra sistemului imunitar suntem în stare să facem orice,numai pentru a scăpa de aceste sentimente urâte. De asemenea,medicii susţin că meditaţia practicată în mod regulat reduce nivelul stresului şi al substanţelor asociate cu acesta,ceea ce duce,evident,la întărirea sistemului imunitar. 

Îmbunătăţeşte fertilitatea

Stresul poate fi considerat,cu uşurinţă,unul dintre cei mai mari duşmani ai omului. Aşa se face că poate afecta chiar şi fertilitatea. Datorită numeroaselor studii efectuate în acest domeniu,s-a constatat că practicarea meditaţiei reduce stresul şi,implicit,8 din 10 femei au putut rămâne însăcinate după terminarea proiectului ce viza practicarea meditaţiei pe o perioadă mai lungă de timp.