Toxinele ascunse din alimentele sănătoase

1 69690 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi tind să adopte un stil de viaţă sănătos, incluzând în dietă produse alimentare sănătoase şi consumând cât mai multe fructe şi legume.

Specialiştii avertizează că anumite substanţe din aceaste alimente ar putea fi toxice,transformându-le în produse alimentare care ne-ar putea face mai mult rău decât bine.

Legumele crucifere

Varza,salata verde,varza de Bruxellesşi conopida sunt cunoscute pentru că au o substanţă chimică care suprimă activitatea glandei tiroide şi interferează cu metabolismul iodului. Cu toate acestea,medicii ne dau asigurări că aceste legume nu conţin toxine,ci substanţe care împiedică absorbţia iodului de glanda tiroidă. Atunci când există o deficienţă de iod în dietă,aceasta poate duce la hipotiroidism.

Cartofi verzi încolţiţi

Se ştie că în aceştia se află alcaloizi,chaconină şi solanină,care cauzează forme uşoare de migrenă şi somnolenţă. Consumarea de legume crude constituie o ameninţare mai mare,deoarece există un risc crescut de infectare cu microbi,cum sunt E coli şi salmonella. Consumul de legume crude,care nu au fost bine spălate şi fructe ce au fost tăiate şi expuse la aer,pot duce la infecţii gastrointestinale.

Pericolele din fructe

Nu doar legumele,ci şi fructele sunt încărcate cu toxine ascunse. Caisele şi prunele uscate pot provoca diaree osmotică,în special în rândul persoanelor rezistente la fructoză.

Factorii vinovaţi de toxocitatea alimentelor

Variaţiile de temperatură,pH-ul scăzut,conţinutul redus de apă,fertilitatea scăzută a solului şi depozitarea necorespunzătoare se numără printre factorii de bază care favorizează toxicitateafructelor şi a legumelor. În plus,insecticidele chimice şi îngrăşămintele sunt,de asemenea,vinovate de toxicitatea fructelor şi a legumelor. Îndulcitorii chimici,cum sunt aspartamul şi coloranţii alimentari pot modifica alimente de zi cu zi.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg