Toxinele ascunse din alimentele sănătoase

1 69690 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi tind să adopte un stil de viaţă sănătos, incluzând în dietă produse alimentare sănătoase şi consumând cât mai multe fructe şi legume.

Specialiştii avertizează că anumite substanţe din aceaste alimente ar putea fi toxice,transformându-le în produse alimentare care ne-ar putea face mai mult rău decât bine.

Legumele crucifere

Varza,salata verde,varza de Bruxellesşi conopida sunt cunoscute pentru că au o substanţă chimică care suprimă activitatea glandei tiroide şi interferează cu metabolismul iodului. Cu toate acestea,medicii ne dau asigurări că aceste legume nu conţin toxine,ci substanţe care împiedică absorbţia iodului de glanda tiroidă. Atunci când există o deficienţă de iod în dietă,aceasta poate duce la hipotiroidism.

Cartofi verzi încolţiţi

Se ştie că în aceştia se află alcaloizi,chaconină şi solanină,care cauzează forme uşoare de migrenă şi somnolenţă. Consumarea de legume crude constituie o ameninţare mai mare,deoarece există un risc crescut de infectare cu microbi,cum sunt E coli şi salmonella. Consumul de legume crude,care nu au fost bine spălate şi fructe ce au fost tăiate şi expuse la aer,pot duce la infecţii gastrointestinale.

Pericolele din fructe

Nu doar legumele,ci şi fructele sunt încărcate cu toxine ascunse. Caisele şi prunele uscate pot provoca diaree osmotică,în special în rândul persoanelor rezistente la fructoză.

Factorii vinovaţi de toxocitatea alimentelor

Variaţiile de temperatură,pH-ul scăzut,conţinutul redus de apă,fertilitatea scăzută a solului şi depozitarea necorespunzătoare se numără printre factorii de bază care favorizează toxicitateafructelor şi a legumelor. În plus,insecticidele chimice şi îngrăşămintele sunt,de asemenea,vinovate de toxicitatea fructelor şi a legumelor. Îndulcitorii chimici,cum sunt aspartamul şi coloranţii alimentari pot modifica alimente de zi cu zi.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg