Trei secrete pentru a fi în formă de sărbători

simeon stalpnicul png

Pe lângă cadouri, cu toţii ne pregătim deja să punem pe listele de cumpărături alimentele pe care le vom aşeza pe mese de Sărbătorile de Iarnă ce se apropie. Teama că am putea să ne pierdem silueta ne face uneori să eliminăm din meniu multe dintre preparatele care ne fac plăcere.

Nutriţioniştii ne spun însă că există mici secrete care ne permit să ne bucurăm aşa cum se cuvine de mesele cu familia şi prietenii,fără a ne pune la încercare silueta.

Moderaţia

Potrivit nutriţioniştilor,condiţia pentru a ne putea bucura de cât mai multe dintre preparatele specifice acestei perioade este moderaţia. „Sărbătorile vin întodeauna cu o multitudine de tentaţii culinare,mesele pline şi meniurile îmbelşugate întregesc,de cele mai multe ori,atmosfera de sărbătoare. Gândul pierderii siluetei poate să îi oprească însă pe mulţi din a savura anumite preparate culinare servite la o masă,în această perioadă. Cea mai bună opţiune este însă de a ne bucura de tot ce ne face plăcere,dar,categoric,cu moderaţie. De la alimentele care ne plac la băuturile care ne vor completa mesele,se recomandă consumul moderat”,spune dr. Corina Zugravu,preşedinta Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.