Trucuri anticaniculă din medicina tradiţională chineză

1 70307 original jpg jpeg

Chinezii clasifică alimentele, în funcţie de energie, în cinci tipuri: calde, fierbinţi, neutre, răcoroase şi reci şi consideră că fructele sunt ideale pe caniculă. Iată ce trebuie să mănânci şi să bei pentru a te simţi confortabil pe toată durata verii.

În opinia specialiştilor în medicina tradiţională chineză,o cană de ceai negru,fierbinte,constituie băutura ideală în zilele caniculare,pentru că este ceea ce se cheamă un aliment rece.

În plus,o băutură caldă/fierbinte răcoreşte organismul mult mai eficient comparativ cu altele proaspăt scoase de la gheaţă.

„Merele,grepfrutul,mandarinele,mango,perele,căpşunile şi pepenii sunt fructele care ne răcoresc cel mai bine pe timp de caniculă. De asemenea,toate sucurile naturale sunt indicate,pentru că hidratează şi,în acelaşi timp,au un aport considerabil de vitamine şi minerale”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză.

Apa şi limonada,ideale

Din tot ceea ce am putea fi tentaţi să bem pe caniculă,apa asigură cea mai bună hidratare. Nu doar că ne potoleşte fiziologic senzaţia de sete,dar  ajută şi organismul,oferindu-i mineralele optime. Ideală este şi socata,o băutură ce favorizează transpiraţia şi eliminarea toxinelor. O altă băutură benefică este limonada,care ajută la remineralizarea organismului pentru că lămâile conţin calciu,fosfor,magneziu,minerale care se pierd prin procesul de transpiraţie.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg