Trucuri ca sa introduci mai multe legume in meniu

1 65832 original jpg jpeg

Statisticile arată că mai puţin de o treime din populaţie consumă cantitatea de legume şi fructe recomandată zilnic. Cum să faci să introduci mai multe fibre şi proteine vegetale în meniu ?

Variază legumele

Încearcă să introduci în meniu nu mere,praz şi clasicii cartofi,ci şi alte legume şi fructe mai exotice. De ce să nu încerci,spre exemplu,cartofi dulci,cu certe beneficii pentru organism,sau topinambur? Sau parfumatele fructe de mango ori lychee? Aromele deosebite îţi vor îmbogăţi meniul!

Găteşte mai simplu

Dacă prepararea legumelor îţi cere prea multă energie – trebuie să descojeşti,să tai,să asezonezi,să amesteci şamd-,găseşte căi de a le găti mai rapid. Alege legumele care nu necesită multe preparative pentru a fi gata de servit în farfurie:dovleceii trebuie doar spălaţi,tăiaţi în două şi lăsaţi la cuptor,morcovii raşi pot fi folosiţi ca atare în salate,ridichile pot fi date pe răzătoare,asezonate cu sare,ulei şi oţet şi consumate crude...

Foloseşte congelate

Pentru supe,dar şi pentru piureuri,există legume congelate sau prefierte pe care le depozitezi uşor şi le foloseşti când ai nevoie:legume congelate,piure de spanac,mazăre,salată gata spălată.

Nu uita că ele sunt starurile

Nu e suficient să ronţăi un morcov pe zi ca să spui că ai mâncat „verde”. La fiecare masă,jumătate din ceea ce se află pe farfurie trebuie să fie alcătuit din legume sau fructe.

 Cultivă-le chiar tu!

În jardinieră,pe balcon,sau pe un petic de grădină,cultivă-ţi singură roşiile,ceapa,verdeţurile,salata. Rezultatele vor fi minunate şi te consuma cu mai multă poftă din producţia proprie.