Trucuri ca să păstrezi alimentele mai mult timp

Îţi doreşti să mănânci cât mai des alimente proaspete, însă nu ai mereu timp să mergi să le cumperi. Nici nu va fi nevoie să mergi des la magazin dacă aplici aceste trucuri!
Te-ai săturat să arunci alimentele pentru că se strică prea repede,ca să nu mai vorbim de toţi banii pe care i-ai cheltuit inutil. Pune în aplicare aceste sfaturi şi vei face atât economii,cât şi mai puţine drumuri la piaţă.
Iată care sunt cele mai eficiente trucuri ca să păstrezi alimentele mai mult timp:
· Bananele vor fi la fel de galbene şi frumoase timp de 5 zile dacă înveleşti capătul inferior al ciorchinelui cu o bucată de staniol peste care să pui un strat de folie alimentară.
· Ţi s-a rupt o pereche de ciorapi? Nu e cazul să-i arunci pentru că sunt ideali pentru a conserva cepele. Pune ceapa una câte una,iar printre ele fă câte un nod astfel încât să fie împachetată individual. Acestea vor rezista 8 luni.
· Dacă ţi-a mai rămas o bucată de brânzăşi nu vrei să se usuce o poţi unge cu un strat subţire de unt.
· Ca să nu se strice merele,depozitează-le pe un raft deasupra cartofilor.
· La doar câteva ore după ce au fost culese,ciupercile încep să să-şi schimbe culoarea şi din albe devin maronii. Însă dacă le pui într-o pungă din hârtie,în locul uneia din plastic,acest proces va fi mult încetinit.
· Ouăle vor fi proaspete mai multă vreme dacă le ţii pe raftul din mijloc al frigiderului. Astfel vor rezista şi o lună.
· Ai cumpărat prea multă pâine? Nu o lăsa să se usuce pentru ca mai apoi să o arunci. Este de ajuns să o bagi într-o pungă şi să o congelezi.
· Roşiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei şi nu în frigider.
Citeşte şi: