Trucuri care te fac să te simţi mai bine zilnic

1 68251 original jpg jpeg

Ca să te simţi mai bine zi de zi, fără a face schimbări majore în viaţa ta, de folos îţi pot fi următoarele mici trucuri pe care le poţi pune în aplicare cu uşurinţă. Astfel, starea ta generală de sănătate se va îmbunătăţi în mod considerabil.

Mergi la culcare la aceeaşi oră în fiecare zi

Dacă nu poţi să adormi în 20 de minute,trezeşte-te şi întoarce-te la somn doar când te simţi obosit. Asigură-te că dormitorul tău este întunecat şi liniştit.

Acordă atenţie alimentelor pe care le consumi

-Spanacul,de exemplu,nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Conţine luteină,care nu numai că ajută la menţinerea vederii bune,dar oferă şi protecţie împotriva afecţiunilor oculare.

-Broccoli şi varza de Bruxelles ajută la protejarea împotriva cancerului.

-Fructele de pădure sunt cunoscute ca fiind agenţi antioxidanţi,cele mai bune fiind afinele,coacăzele şi căpşunile.

-Morcovii sunt,de asemenea,o legumă-vedetă a unei diete sănătoase:sursă bogată de beta-caroten şi alfa-caroten,ajută la prevenirea degradării celulare şi la buna funcţionare a sistemului imunitar. Conţine şi vitamina A,vitală pentru creştere,ochi sănătoşi,oase şi piele.

Ascultă mai multă muzică

Cercetării de la Universitatea Harvard susţin că muzica poate fi la fel de eficientă ca medicamentele în ceea ce priveşte scăderea presiunii sangvine. Muzicaajută şi la o mai bună şi profundă respiraţie,aducând un efect calmant.

Bea multă apă

Hidratarea are un mare impact asupra nivelurilor de energie. Cercetările arată că ignorarea semnalelor de sete poate duce la o performanţă fizică defectuoasă,o mai mare nevoie de efort pentru muncă fizică şi dificultate în concentrare.