Trucuri pentru a bea mai multă apă

1 69464 original jpg jpeg

Îţi este cunoscut faptul că a bea apă este extrem de important pentru sănătate şi mai ştii că în fiecare zi trebuie să consumi cel puţin 2 litri de de apă. Dar oare cum poţi să te obişnuieşti cu acest obicei atât de sănătos pentru organismul tău?

Pahare şi sticle cu apă peste tot

Mai întâi,pune-ţi o sticlă cu apă pe care să o vezi în permanenţă în faţa ochilor. Bea înghiţituri mici la fiecare 15 minute şi nici nu vei observa când recipientul se va goli. Dacă petreci mai mult timp acasă,pune-ţi în fiecare cameră câte un pahar cu apă ca să-ţi aducă aminte că trebuie să bei lichide. Când ieşi la plimbare,asigură-te că ai la tine o sticlă cu apă. Atunci când eşti în trafic şi nu ai ce face,umple-ţi timpul consumând câteva guri de apă.

Prepară-ţi o apă delicioasă

Ţi se pare că apa nu are niciun gust şi de aceea o eviţi? Nicio o problemă! Există o modalitate de a-ţi păcăli papilele gustative. Adaugă în apă picături de lămâie sau mentă şi vei vedea cât de gustoasă va deveni.

Înlocuieşte foamea cu setea

De multe ori,senzaţia de sete este asemănătoare cu cea de foame,iar tu începi să mănânci chiar dacă organismul are nevoie doar de lichide. Bea un pahar cu apă cu 20 de minute înainte de fiecare masă şi astfel vei mânca mai puţin.

Pentru a nu uita cât de importantă este apa pentru tine,lipeşte-ţi pe frigider o foaie pe care să scrii „Bea apă!”. S-ar putea să funcţioneze acest mesaj şi să-ţi formezi un obicei de a consuma cât mai multă apă în fiecare zi.

Citeşte şi:

Ce efecte are consumul de apă asupra metabolismului

Când devine apa toxică?