Trucuri pentru o friptură de vită suculentă
Sănătos, apreciat (şi scump) este ceea ce românii numesc "muşchiul de vită". Trebuie să se ştie însă că nu doar din acea bucată de muşchi ies fripturi bune.
Ba chiar îndrăznim să spunem că lipsa oricărei urme de grăsime din muşchi situează această bucată de vită printre cele mai puţin preferate de noi pentru o friptură. Restaurantele care servesc fripturi de vită s-au înmulţit în România,de aceea cred că e bine să ştiţi câteva noţiuni de bază despre carnea de vită,pentru a nu vă uita ciudat în meniuri,sau pentru a nu comanda o friptură care să nu fie pe gustul vostru. În plus,din acest articol poţi învăţa foarte bine cum să faci acasă un grătar decent din carne de vită.
Ce este un "CUT"
Ţinând cont că americanii au un adevărat cult pentru fripturile de vită,mai toţi termenii specifici sunt în engleză. După cum se înţelege,cut este o... tăietură,dar în cazul fripturii de vită este,de fapt,sinonim pentru bucata din vită care este folosită la friptură. Cele mai cunoscute cut-uri sunt următoarele:
Antricot
Alte denumiri din restaurante:Rib-Eye,Beauty Steak,Market Steak,Delmonico Steak,Spencer Steak,Scotch Filet,Entrecôte. Provine din regiunea intercostală (Rib=coastă) şi este una dintre cele mai savuroase părţi ale vitei,datorită fibrei grase care o străbate. Antricotul merge cel mai bine la grătar şi este cel mai gustos gătit mediu. Dacă are şi os,se numeşte Rib Steak.