Tu ştii ce lucruri nu trebuie să faci după cină? Iată!

1 63354 original jpg jpeg

Experţii în nutriţie îţi spun ce lucruri nu trebuie să faci după cină, altfel rişti să te confrunţi cu probleme care te pot sâcâi pe timpul nopţii. Află despre ce este vorba.

Nu mânca fructe

Cu toate că sunt sănătoase şi delicoase,fructele nu sunt recomandate după cină,pentru că îngreunează digestia,iar zahărul din compoziţia lor poate fi stocat în corp sub formă de grăsimi,din cauză că seara metabolismul încetineşte. Dacă vrei neapărat să mănânci fruct seara,cel mai bine este să le consumi cu o oră înainte de a lua cina.

Nu te culca imediat după ce ai mâncat

Specialiştii recomandă tuturor persoanelor să mănânce cu cel puţin 2 ore înainte de a se culca,altfel riscă să se confrunte cu arsuri stomacale,iar somnul să fie întrerupt. 

Nu face exerciţii fizice grele

În cazul în care nu vrei să mai ieşi din casă după cină pentru a te plimba 15-20 de minute,nu recurge nici la exerciţiile fizce care presupun mult efort. Un antrenament efectuat la ore târzii creşte temperatura corpului,prevenind eliberea melatoninei-hormonul care induce somnul. Din această cauză,rişti să adormi prea târziu şi să nu te odihneşti suficient.

Nu-ţi peria dinţii imediat după ce ai mâncat

Este important să te speli pe dinţi seara,înainte de culcare,însă nu este indicat să faci acest lucru imediat după ce ai mâncat. Ideal este să te speli pe dinţi la cel puţin 30 de minute după ce ai luat cina.  

Evită să fumezi

Dacă eşti fumător,probabil că ţi se-ntâmplă adesea ca după masă să ai poftă de o ţigară,însă acest obicei este nesănătos. Fumatul după masă creşte riscul apariţiei arsurilor stomacale din cauza că substanţele care se găsesc în ţigări relaxează sfincterul esofagian. În plus,fumatul are un efect negativ şi asupra muşchilor colonului,înrăutăţind simptomele sindromului de colon iritabil.

Nu face duş

Duşul imediat după masă îngreunează procesul de digestie a alimentelor consumate. De aceea,este indicat să aştepţi cel puţin 30-40 de minute după masă înainte de a-ţi face baie.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg