Tu ştii să-ţi purifici corpul în profunzime?

1 58631 original jpg jpeg

Vrei să întâmpini sezonul cald cu bateriile încărcate şi să te bucuri de mult-aşteptatul concediu? Atunci este recomandat să urmezi o cură de purificare a organismului. Iată în ce constă aceasta!

Profită de legumele şi fructele proaspete

Acestea reprezintă o excelentă sursă de vitamine,indispensabile sănătăţii. Se digeră uşor şi sunt totodată bogate în apă,element foarte important în cadrul unei diete de purificare. În plus,conţin polifenoli,antioxidanţi esenţiali,care ajută la o bună funcţionare a celulelor din organism. Uleiul de măsline extravirgin,adăugat la salatele de crudităţi subţiază sângele,reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor.

Consumă zilnic iaurt

Iaurtul constituie o sursă preţioasă de calciu,conţine lactobacili care uşurează digestia şi protejează intestinele de acţiunea bacteriilor patogene.

Mizează pe cereale integrale

Cerealele aduc fibre ce ajută procesul de digestie,implicit grăbesc eliminarea toxinelor,încetinesc absorbţia grăsimilor şi a zaharurilor.

Aportul suplimentar de lichide este benefic

Lichidele determină eliminarea mai rapidă a toxinelor optimizând funcţiile digestive,hepatice şi renale. Fireşte,în această categorie nu intră alcoolul şi sucurile carbogazoase. Chiar şi berea este greu de metabolizat,oboseşte ficatul şi creşte nivelul radicalilor liberi,riscând o îmbătrânire prematură a celulelor.

Pentru cura de detoxifiere este recomandat:

 • Apa minerală plată,ceaiurile cu efect depurativ,sucurile din fructe şi legume proaspete preparate în casă;
 • Ceaiul verde – perfect pentru eliminarea toxinelor din organism,purifică rinichii,reglează tranzitul intestinal,accelerează metabolismul şi procesul de slăbire;
 • Infuzia de muşeţel – are proprietăţi detoxifiante,acţionează asupra rinichilor,ficatului,intestinelor şi are un uşor efect laxativ;
 • Fiertura de urzici – este tonică,stimulează regenerarea ţesuturilor şi asigură o mare parte din necesarul de minerale;
 • Supele de legume,consumate călduţe – se digeră uşor,conţin o gamă largă de vitamine şi minerale şi cresc confortul termic şi rehidratează;

Sfaturi în bucătărie

Pune în oala cu apă câţiva morcovi,albitură,ceapă,eventual câţiva cartofi şi verdeţuri proaspete şi vei beneficia de un fel de mâncare pe cât de gustos,pe atât de sănătos. 

Citeşte şi:

Program de detoxificare de o zi

Top 5 alimente pentru detoxificare

Renunţă la carne

Este recomandat pentru câteva zile să scoateţi din meniul dumneavoastră carnea. Dacă nu puteţi,alegeţi o variantă mai puţin solicitantă pentru ficat şi vezica biliară,precum pieptul de pui sau de curcan,preparat la grătar sau prin fierbere. O altă opţiune fericită este şi peştele,bogat în proteine şi lipide de bună calitate,fier şi fosfor.

Respectă un orar al meselor

Sistemul digestiv posedă un adevărat orologiu care trebuie resincronizat. Pentru a ajuta sistemul digestiv şi întreg organismul,începe să mănânci la aceleaşi ore zilnic. Evită să ronţăi între mese şi mestecă îndelung alimentele – astfel vei optimiza procesul de digerare a hranei şi vei evita balonarea. Nu sări peste niciuna dintre mesele principale ale zilei.

Plimbările accelerează rezultatele

Plimbările cotidiene în aer liber relaxează psihicul,repun musculatura în mişcare,stopează acumularea lipidelor,relansează activitatea hormonală,optimizează circulaţia sangvină,accelerează metabolismul,eliminând toxinele. Mişcarea redă calmul şi optimismul prin eliberarea în organism a endorfinelor-substanţe cunoscute sub denumirea sugestivă de „hormoni ai fericirii”. Aşadar,să nu treacă nicio zi,indiferent dacă plouă sau e soare,fără sa ieşi în parc (chiar să faci jogging) pentru cel puţin o oră.

Efectele curei stimulează funcţiile depurative ale organismului,înlătură consecinţele alimentaţiei greşite,previne sau chiar intervine în tratamentul unor tulburări,în special cu substrat metabolic. Optimizând tranzitul intestinal (constipaţia cronică poate contribui chiar la apariţia unor forme de cancer digestiv),favorizând diureza şi transpiraţia,o astfel de cură accentuează excluderea toxinelor. Îmbunătăţeşte starea de spirit,performanţele intelectuale şi fizice.

Sfaturi oferite de Georgeta Ionică,farmacist DONA,doctor în ştiinţe farmaceutice.Recente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete sursa  Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă foto  Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg