Uite ce se întâmplă când renunţi la zahăr

1 73594 original jpg jpeg

Cine nu iubeşte să mănânce un desert delicios sau o gogoasă cu zahăr? Toate aceste plăceri nevinovate ne fac să ne simţim bine pe moment, dar s-a dovedit că zahărul este nociv pentru sănătate.

Zahărul afectează în primul rând greutatea corporală,pielea precum şi creierul.Acest ingredient nu este asociat doar cu probleme de sănătate,cum sunt obezitatea,durerile de dinţi sau afecţiunile cardiace,ci are,de asemenea,legătură şi cu principalele boli ale sistemului nervos,anxietatea şi cancerul.În ciuda tuturor riscurilor de sănătate asociate cu zahărul,s-a constatat că cei mai mulţi oameni consumă de cinci ori mai mult decât doza recomandată zilnic. Acest lucru înseamnă că femeile consumă până la 30 de linguriţe de zahărpe zi,în timp ce bărbaţii până la 45.

De aceea,iată ce se întâmplă în organism atunci când renunţi la zahăr: Gata cu poftele

Când renunţi să mai mănânci zahăr,nu te vei mai confrunta cu poftele dulci,care sunt cauzată în general de aportul de zahăr,şi care,începe să scadă după ce renunţi la acest aliment. Acest lucru înseamnă că trebuie să spui gata deserturilor şi dulciurilor.

Citeşte şi:Ce se întâmplă dacă mănânci trei nuci în fiecare zi

Studiile spun că consumul de zahăr ajunge să provoace dependenţă,iar atunci când organismul nu-l mai primeşte,el nu mai este sclavul produselor bogate în zahăr.

Este încetinit procesul de îmbătrânire a pielii

În procesul cunoscut sub numele de glicare,zahărul se ataşează de colagenul din piele. Acest lucru duce la inflamarea pielii,care scade producţia de colagen şi elasticitate,fiind proteine de care pielea are nevoie,şi pe care,dacă nu le primeşte,pielea începe să se usuce şi să îmbătrânească.

În timp ce glicoliza nu poate fi complet oprită,aceasta poate fi încetinită. Şi cel mai bun mod prin care o poţi face este renunţarea la consumul de zahăr. În plus,diabeticilor,al căror nivel de zahăr din sânge a fost crescut pentru o perioadă lungă de timp,pielea le va îmbătrâni mult mai repede.

Kilogramele extra dispar

Cel mai mare beneficiu pe care-l are renunţarea la zahăr este că ajută la eliminarea kilogramelor depuse. Un studiu recent a arătat că,atunci când două grupuri de oameni consumă calorii egale,cei care au un conţinut scăzut de zahăr şi dieta pe bază de carbohidraţi rafinaţi ard mai mult de 325 de calorii pe zi,decât cei care au avut regimul alimentar pe bază de grăsimi.

Totodată,consumul excesiv de zahăr cauzează rezistenţă la

,care permite corpului să stocheze grăsimile suplimentare. Plus că,zahărul interferează cu funcţia leptinei,hormonul care este responsabil de menţinerea sub control a apetitului.

Somn liniştit

Un alt beneficiu de care te bucuri atunci când renunţi la zahăr este somnul liniştitor. Prin lipsa consumului de zahăr înainte de culcare,eviţi creşterea nivelului de zahăr din sânge care te ţine trează toată noaptea.

Persoanele care suferă de insomnie,cea mai frecventă problemă care afectează 30 % din populaţie,are legătură cu excesul de zahăr.

Citeşte şi:Semnele care-ţi spun că faci exces de proteine

Ţii la distanţă diabetul

Prin consumul excesiv de zahăr duci la acumularea de grăsimi pe ficat,care contribuie la creşterea rezistenţei la insulină şi subminarea activităţii desfăşurate de pancreas,care opreşte producţia de insulină.

Majoritatea cazurilor de diabet depistate sunt cauzate de consumul de zahăr şi,prin urmare,ar trebui evitat cu orice preţ. Diabetul poate duce la dezvoltarea de alte boli mai severe. 

Sursă:www.boldsky.com