Ulei de măsline contraindicaţii. Când devine toxic | VIDEO

Ulei de măsline contraindicaţii. Uleiul de măsline, în special cel extravirgin, se numără printre cele mai sănătoase uleiuri, având un aport considerabil de grăsimi mononesaturate. Însă, în anumite situaţii, el poate deveni toxic.
1. Ulei de măsline contraindicaţii la prăjeli
Îţi doreşti ca friptura ta să iasă crocantă,dar în acelaşi timp carnea să fie suculentă şi nu uscată. Uleiul de măsline atinge punctul de fierbere la 325 de grade,în timp ce friptura are nevoie de 450 de grade pentru a se prăji aşa cum trebuie. Dacă vei folosi ulei de măsline,acesta se va arde şi va oferi fripturii un gust neplăcut,ca şi cum aceasta ar fi afumată. Foloseşte,în schimb uleide palmier,recomandat în special pentru gătitul la temperaturi înalte.
2. La copt
Pentru ca aluatul să fie mai pufos este recomandat să adaugi în timpul frământării câteva linguri de ulei. Dacă vei fi tentată să-l foloseşti pe cel de măsline extravirgin,este mai bine să renunţi la idee. Acesta are un gust intens şi va schimba aroma preparatelor,iar o prăjitură cu fructe cu gust de ulei de măsline nu cred că este exact ce ţi-ai fi dorit să iasă. Îl poţi folosi în schimb atunci când prepari pâine,însă fără să exagerezi în ceea ce priveşte cantitatea admisă. 1-2 linguri de ulei la 1 kg de făină este suficient pentru a avea o pâine pufoasă îmbogăţită cu grăsimi mononesaturate.
3. Ulei de măsline contraindicaţii la grătar
Ai obiceiul ca înainte să pui carnea pe grătar să o pui la baiţ preparat din condimente,vin şi ulei de măsline. Însă,în momentul în care grătarul va intra în contact cu flacăra sau cu temperaturile înalte,acesta va oxida şi va căpăta proprietăţi cancerigene. Aşadar,utilizează în acest caz uleiul de palmier care este recomandat atât la prăjit,cât şi la sotări.
Citeşte şi: