Uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Care este mai sănătos?

1 72468 original jpg jpeg

Există o concurenţă acerbă între uleiul de măsline şi cel de cocos. Atunci când alegem un ulei, trebuie să ţinem cont de mai multe aspecte. Care crezi că este mai sănătos? Pe care-l foloseşti?

Iată de ce există o concurenţă între aceste două uleiuri:Uleiul de cocos

Acest ulei este foarte bun pentru folosirea în bucătărie. Este uleiul în care poţi găti la temperatură ridicată,fără a scoate fum. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de cocos este o grăsime saturată,cel face stabil şi rezistent la temperaturi ridicate,şi nu se oxidează cu uşurinţă.

Alte beneficii raportante ale uleiul de cocos sunt că acesta stimulează rata metabolismului,ţinând foamea la distanţă,scade riscul de a dezvolta boli de inimă,de aceea este foarte folosit de multe femei. Uleiul de cocos este bun pentru gătit la temperaturi ridicate,dar nu este un miracol de grăsime.

Uleiul de măsline

O discontinue în dieta mediteraneană,uleiul de măsline este recomandat,fiind o sursă de grăsimi,şi se pare că este foarte folosit de tot mai multă lume. Uleiul de măsline nu este prea mult folosit în gătit,deoarece este instabil la temperaturi ridicate,spre deosebire de uleiul de nucă de cocos.

Grăsimile polinesaturate,care se găsesc în uleiurile vegetale pot deveni de la instabile la moderate până la temperaturi ridicate,dar nu şi grăsimile mononesaturate,care se găsesc în uleiul de măsline şi care este mult mai rezistent la oxidare.

Mai mult decât atât,uleiul de măsline este o sursă de vitamina E,care creşte stabilitatea şi capacitatea antioxidantă. Cercetările au arătat că uleiul de măsline este mai bun decât uleiul de floarea soarelui.

Acum rămâne la alegerea fiecăruia pentru a spune care este mai bun. Fiecare are preferinţele sale,chiar şi în materie de uleiuri,ţinând mereu cont de care este mai bun pentru sănătatea organismului.