Utilizări mai puţin cunoscute ale castraveţilor

1 59992 original jpg jpeg

Îi găseşti în pieţe indiferent de sezon şi sunt minunaţi în salatele tale. Ce-ai zice dacă ţi-am spune că există numeroase trucuri pe care le poţi face cu aceste mici verzituri?

Te simţi obosită? Nu te îndrepta spre bucătărie ca să-ţi faci o cafea,ci mai degrabă,taie-ţi un castravete! Este o sursă bună de vitamina B şi carbohidraţi,care îţi vor oferi energie într-un timp scurt. În plus,castravetele te va hidrata suplimentar!

Vrei o gustare sănătoasă? De secole,castraveţii au fost adesea folosiţi pe post de mese rapide,pentru a combate senzaţia de foame.

Citeşte şi:

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate

Seminţe şi plante care scad colesterolul

Ai nevoie să cureţi robinetele,chiuveta sau alte părţi din oţel inoxidabil? Ia o felie de castravete şi freacă cu ea suprafaţa pe care o doreşti fără cusur! Nu numai că va aduce înapoi luciul,dar nu va lăsa urme şi nici nu-ţi va afecta pielea,aşa cum o fac produsele din comerţ,bazate pe chimicale.

După masa de prânz,nu ai gumă de mestecat şi nici periuţa de dinţi la tine? Nimic mai simplu. Pentru a-ţi reîmprospăta respiraţia,ia o felie de castravete şi ţine-o pe cerul gurii,timp de 30 de secunde,pentru a scăpa de orice mirosuri.

Ai o întâlnire importantă şi ai rămas fără cremă de pantofi? Pentru a-i lustrui,poţi folosi o felie de castravete;aceasta le va oferi o strălucire rapidă şi de durată şi,în acelaşi timp,îi va proteja de umezeală.

Eşti încordată şi nu ai timp sau bani să mergi la cosmetică pentru un masaj facial? Taie un castravete întreg şi pune-l la fiert într-o oală;nutrienţii din castravete vor intra în reacţie cu apa clocotită şi se vor elibera în abur,creând un miros plăcut şi relaxant,care a fost demonstrat că reduce stresul.