Vinul albastru, o băutură regală

1 73680 original jpg jpeg

Nimic nu e mai plăcut după o zi grea şi istovitoare de muncă ca un pahar de vin dulce să îţi mângâie suav papilele gustative. Dacă eşti prietenă cu licoarea lui Bachus, acum o poţi savura în tihnă, într-o variantă care te va face să te simţi ca o regină.

Datorită unor antreprenori din Spania,pe lângă vinurile clasice,vei putea avea o experienţă nouă în materie de vinuri:vinul albastru.

Vin electrizant

Vinul Gik,numit după regiunea în care este produs,face parte din categoria vinurilor albe,dulci. Podgoriile sunt localizate în La Rioja,Zaragoza şi Leon. Culoarea sa specială este dată de pigmentul învelişului strugurilor,vopsea indigo şi un îndulcitor fără calorii. Vinul poate fi degustat simplu sau la mai multe feluri de mâncare precum paste carbonara,sushi,guacamolecu nachos sau somon.

Nuanţe de safir

Dacă ai sânge albastru,această băutură ţi se potriveşte perfect. O poţi savura la o terasă sau o poţi face cadou unui prieten. Deşi nu au prea multă experienţă,antreprenorii au ales culoarea albastru datorită simbolisticii sale aparte. Culoarea semnifică infinit,inovaţie,tinereţe şi mişcare,stări pe care le vei simţi şi tu după ce vei degusta vinul albastru.

Cu ce alimente îl poţi consuma?

Vinul albastru este mai dulce ca cel roşu,aşa că nu poate fi consumat alături de o friptură. Poţi să optezi,în schimb,pentru ceva mai uşor ca somonul sau câteva sortimente de brânzeturi fine. Dacă vrei să îl păstrezi pentru desert,alege o tartă cu zmeurăşi lămâie sau cu o spumă de fructe de pădure şi frişcă.

Ce nu ştiai despre vin?

Franţa este cel mai mare producător de vin,iar cea mai cunoscută regiune viticolă a lumii se află la Bordeaux.

În lume există peste 10 000 de soiuri de struguri din care se produce vin.

Spania este cel mai mare producător de vin alb.

Prima ţară din bazinul mediteraneean care a cultivat viţă de vie a fost Egiptul.Cu toate acestea,vinul era băut,mai degrabă,de demnitarii religioşi sau politici.

Credit foto:betches.com