Vitamine de care ai nevoie în sezonul rece

Multă lume consideră că, pe durata iernii, este bine să consumăm cât mai multă vitamina C. Cu toate că este importantă, aceasta nu este singura vitamină de care organismul are nevoie în timpul anotimpului rece.
Odată cu sosirea sezonului rece,vitamina C este esenţială pentru organismul nostru. Deşi multă lume crede că aceasta împiedică apariţia gripei sau a răcelii,este fals. De fapt,vitamina C reduce durata şi severitatea simptomelor. Principalele surse alimentare de vitamina C sunt citricele,dar şi legumele verzi precum varză,broccoli sau fasole păstăi. La fel de important ca vitamina C pe durata sezonului rece este şi fierul. Acesta ajută la formarea globulelor roşii în sânge,care asigură transportul de oxigen prin organism. Alimentele bogate în fier sunt carnea roşie,cerealele,pâinea,făina,fasolea şi fructele uscate. Totodată,vitamina C ajută la absorbţia fierului în organism.
Lista completă a vitaminelor de care ai nevoie o găseşti AICI!