Vrei să rămâi tânără şi fără riduri? Mănâncă struguri!
Strugurele este unul dintre cele mai cultivate fructe din lume, în urma citricilor, bananelor şi a merelor. În plus, au devenit foarte iubiţi de toată lumea, deoarece sunt bogaţi în substanţe nutritive de care organismul are nevoie.
Este recomandat ca strugurii să fie mâncaţi în forma lor brută,inclusiv cu seminţe. Sunt cele care au mai multe beneficii asupra sănătăţii,şi sunt folosite de marile companii din cosmetică şi industria farmaceutică pentru a prepara tratamente naturale pentru diverse boli.
Iată de ce este bine să mâncăm struguri:Sunt bogaţi în antioxidanţi
Seminţele boabelor de struguri sunt bogate în compuşi cunoscuţi sub numele de acid fenoplast,fiind un antioxidant care este capabil să protejeze organismul de daunele provocate de radicalii liberi. În plus,conţin vitamina C şi beta-caroten,care sunt cunoscute pentru că pot contracara mulţi dintre factorii de mediu care pot avea un impact direct asupra sănătăţii.
Îmbunătăţesc circulaţia sângelui
Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin şi antioxidanţilor,ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi la curăţarea acestuia prin eliminarea produselor reziduale de la medicamente şi alte elemente nocive care se acumulează în sânge. Din acest motiv,sunt o soluţie potrivită pentru persoanele care sunt la un risc de a dezvolta boli de inimă,deoarece sunt cei care previn formarea cheagurilor.
Previn îmbătrânirea prematură a pielii
Unul dintre principalele beneficii pe care le au asupra sănătăţii seminţele de struguri este conţinutul bogat de antioxidanţi,care reduc activitatea celulelor maligne. Acest lucru previne îmbătrânirea prematură a pielii şi organelor,dar şi a ţesuturilor şi celulelor. Dacă vrei să rămâi tânără,fără riduri şi să eviţi îmbătrânirea prematură a pielii,mănâncă struguri.
Protejează plămânii
Efectele antibacteriene şi antihistamine luptă împotriva alergiilor,în timp ce consolidează şi protejează plămânii,prevenind infecţiile şi alte boli care pot afecta funcţia lor. Totodată,stimulează sistemul imunitar,reducând riscul de a dezvolta gripă,răceală,dar şi alte afecţiuni asociate cu sistemul respirator.
Previn cancerul
Numărul crescut de antioxidanţi ajută la prevenirea riscului de a dezvolta cancer de sân sau de piele. Efectele pe care le au radicalii liberi asupra celulelor sunt puternice,dar prin consumul de struguri poţi ajuta la combaterea daunelor celulare care cresc riscul de a dezvolta această boală.