Ziua Mondială a Sănătăţii: ce legume sănătoase trebuie să facă parte din dieta ta

1 74093 original jpg jpeg

Complicaţiile cauzate de obezitate duc la apariţia mai multor probleme de sănătate. În plus, ele pot da naştere altor tulburări, cum sunt durerile articulare, colesterolul mărit, hipertensiunea arterială, diabetul sau bolile coronariene.

Creşterea în greutate poate să apară din diverse motive:alimentaţia nesănătoasă,lipsa exerciţiilor fizice,modificările hormonale,ereditatea,etc. Aşadar,pentru a slăbi,trebuie ca metabolismul să fie mai activ şi să ardă mai multe calorii. Legumele te vor ajuta foarte mult,de aceea,iată pe care trebuie să le incluzi în dietă.

Castravete

Este o legumă hrănitoare,care conţine minerale. Substanţele nutritive  care se găsesc în castravete stimulează metabolismul şi prin consumul lui ajuţi la accelerarea procesului de ardere a caloriilor!

Broccoli

Conţine diferite vitamine care îmbunătăţesc starea generală de sănătate. În plus,antioxidanţii prezenţi în broccoli ajută la arderea mai multor calorii.

Citeşte şi:Dieta cu merişoare:slăbeşti 4 kg în 7 zile

Ţelină

Este sursă de vitamina K şi de apă,în cea mai mare parte. Ambele ajută în procesul de pierdere în greutate,deoarece este accelerat metabolismulşi sunt arse mai multe grăsimi.

Roşie

Include roşia în dietă,deoarece conţine vitamina C şi taninuri,compuşi vegetali prezenţi în coaja legumei.

Citeşte şi:5 opţiuni sănătoase pentru micul dejun

Ardei gras verde

La fel ca şi castravetele,ardeiul gras constă în cea mai mare parte din apă şi o enzimă numită capsaicină,care are capacitatea de a accelera metabolismul şi să ardă mai multe calorii din celulele adipoase.

Morcov

Conţine multe fibre,care îmbunătăţesc digestia şi ajută,de asemenea,metabolismul să ardă mai multe calorii!