10 caracteristici ale oamenilor puternici. Tu le ai?

1 84797 original jpg jpeg

Poveştile extraordinare oamenilor puternici dovedesc că orice se poate şi că limitele până la care ne putem întinde există doar în mintea noastră. Indiferent de obstacole, de presiunea la care suntem supuşi sau de răutăţilor celor din jur, oamenii puternici reuşesc să ia ce e mai bun de la viaţă. Iată cum: 

1. Nu le permit altor persoane să decidă în locul lor

Singur trebuie să iei decizii şi să poţi responsabilitate pentru acţiunile tale – nu trebuie să le permiţi altora să facă acest lucru pentru tine. Înţeleg că ideea de a pasa grijile pe seama cuiva este tentant, însă asta ar însemna doar să amâni ceea ce nu poate fi evitat – consecinţele acţiunilor tale le vei simţi pe propria piele, chiar dacă cineva va decide în locul tău. 

2. Nu-şi ascund emoţiile

Nu eşti Superman, nu poţi să faci totul singur. Şi chiar dacă poţi, de ce să faci asta? Dacă cineva îţi propune ajutor, de ce să-l refuzi? Comunică cu alte persoane. Ascultă-le ideile, vezi cum ei muncesc. În cele din urmă, unde am fi noi dacă nu ne-am ajuta reciproc? 

3. Nu se dau bătuţi

Probabil asta este cea mai mare slăbiciune a noastră – să ne dăm bătuţi atunci când suntem la un pas de victorie. Oamenii puternici niciodată nu se lasă de ceea le pasă cu adevărat. Ei se ocupă doar de lucrurile cu adevărat important, ignorând ceea ce nu era prea important. Iar începând un lucru, îl fac până la capăt. Întotdeauna. Fără excepţii.

4. Nu se învinovăţesc pentru ceea ce nu pot face

Oamenii puternici înţeleg că nu pot controla totul şi că nimeni nu va fi în stare să-i controleze pe ei. Ei nu se învinovăţesc pentru ceea ce nu pot face. 

Citeşte şi: Sunt sensibile, dar nu vor arăta asta niciodată! Zodiile care par dure, dar care au o inimă mare

5. Ei sunt răbdători

Răbdarea este un dar dumnezeiesc. Cei mai mulţi dintre noi au parte de înfrângeri nu pentru că nu sunt îndeajuns de buni sau nu sunt în stare să obţină succes. Ei au parte de insuccese pentru că nu au răbdare şi lasă mâinile în jos înainte de vreme.

Când alte persoane au succes, trebuie să te bucuri pentru ele. Dacă ei au reuşit şi tu vei reuşi. Cu siguranţă. Iar un succes străin în nici un caz nu va influenţa asupra succesului tău – nici azi, nici mâine. Nu invidia succesul altora. Mai bine ar fi să te motiveze să mergi înainte. 

6. Nu cred că şansele lor sunt minime

Gândurile noastre au efect asupra perspectivei noastre, prin urmare, de gândurile noastre depinde ceea ce vom fi în stare să facem. Cei cu caracterul puternic ştiu asta şi utilizează acest truc.

7. Ei nu trăiesc în trecut

Oamenii puternici se străduiesc să-şi concentreze atenţia pe tot ceea ce se întâmplă în prezent şi un pic în viitorul apropiat. Ei consideră că nu suntem în stare să influenţăm cumva în trecut, iar să ne facem griji pentru un viitor departe e în zadar. 

8. Nu încearcă cu orice preţ să rămână în zona de confort

Zona de confort e un loc foarte periculos. Aceasta este o groapă întunecată în care s-ar putea să te pierzi, dacă rămâi acolo prea mult. Dacă toată viaţa să rămâi în zona de confort, ar însemna să nu trăieşti deloc. 

9. Nu îşi permit să respingă opiniile altor oameni

Opinia este bună indiferent de cine a spus-o. Nu permite EU-lui tău să deţină autoritate peste tine, iar dacă cineva vrea să-ţi dea un sfat, primeşte-l mulţumind.

10. Nu se compătimesc

În viaţă se poate întâmpla orice. Uneori ea nu este atât de uşoară. Oamenii suferă, oamenii mor… Nimeni nu poate aştepta că viaţa lui va fi întotdeauna fericită şi fără probleme. Vei cădea şi te vei ridica de nenumărate ori. Întrebarea este: TU eşti îndeajuns de puternic pentru ca de fiecare dată să te ridici şi să mergi înainte?

Sursă: psihologiadeazi.ro