5 moduri sigure de a sărbători Crăciunul în pandemie. Îţi vor da o stare de spirit mai bună

1 elena mozhvilo hlhmsfzratc unsplash jpg jpeg

Este posiblil ca în acest an să te simţi mai mult ca Grinch. Pandemia va face acest Crăciun să arate altfel decât de obicei, dar poţi deveni creativ şi să găseşti câteva modalităţi noi de a sărbători. Unele dintre ideile tale pot fi atât de bune,încât să faci câteva tradiţii noi.

Chiar dacă de Sărbătorile acestea este necesar să stai departe de prietenii şi familia ta, există moduri simple prin care să simţi spiritul Crăciunului. Acest an ne-a învăţat ceva important şi anume că oamenii din viaţa noastră sunt mai valoroşi decât orice, deci răspândeşte bucuria Sărbătorilor pe orice cale. Scrie-le cât de mult înseamnă pentru tine şi trimiteţi-le mesajele tale. Coace prăjituri sau alte delicatese de Crăciun şi lasă-le prietenilor, vecinilor, rudelor, mai ales celor care sunt singuri de Sărbători.

Reţine că diferenţele pot face această sărbătoare mai specială

S-ar putea să nu-ţi aminteşti exact ce s-a întâmplat special la Sărbătorile trecute, dar când se întâmplă ceva atât de diferit ca anul acesta, ai toate şansele să le păstrezi memorie. De obicei, lucrurile care merg prost duc deseori la crearea celor mai frumoase amintiri. Acest sezon de iarnă excepţional va fi probabil memorabil, tocmai pentru că este atât de diferit. Trebuie doar să-ţi schimbi perspectiva şi să găseşti modalităţile prin care să profiţi la maximum de situaţiile apărute.

Prioritizează tradiţiile care contează cel mai mult pentru tine

Gândeşte-te care este esenţa Sărbătorilor pentru tine, astfel încât să poţi păstra doar acele tradiţii care îţi dau o stare de bine. Chiar dacă nu faci tot ce se obişnuieşte de Crăciun, nu este nici necesar şi s-ar putea să te obosească respectarea tuturor tradiţiilor. Rezumă-te la alegerea unor decoraţiuni care îţi plac şi la prepararea mâncărurile preferate de tine şi de cei ai casei.

Mergi la cumpărături pentru cadouri şi trimite-le mai devreme

Cei mai mulţi fac cumpărături online pentru a evita aglomeraţia din magazine, ceea ce este o idee foarte bună în contextul pandemiei. Totuşi, trebuie să iei în calcul faptul că vor fi multe pachete pe care curierii trebuie să le livreze, deci fă comenzile din vreme şi ai grijă apoi că ajung la destinaţie până la Crăciun. în acest fel, vei scăpa de stresul creat de cozile din magazine.

Creează-ţi amintiri speciale

Sigur că după atâta timp petrecut împreună, s-ar putea să fiţi obosiţi şi plictisiţi unul de celălalt, dar gândiţi-vă totuşi la modalităţi distractive de a vă petrece Sărbătorile. Faceţi un mic calendar de advent cu activităţi festive pentru fiecare zi rămasă până la Crăciun. Activităţile nu trebuie să fie elaborate. Aţi putea face împreună cacao cu lapte sau prăjiturele. Vedeţi împreună un film despre Crăciun în timp ce purtaţi căciuliţe de Moş Crăciun sau corniţe de ren. Toate acestea vă vor ajuta să intraţi în atmosfera de Sărbătoare şi să vă relaxaţi împreună.

Profită de timpul alături de cei dragi

Pentru a menţine pe toată lumea în siguranţă, evită întâlnirile în interior. O boală cum e COVID-19 este cadoul de Crăciun pe care nu-l doreşte nimeni. Întâlnirile online sunt destul de obositoare, deci dacă doriţi să vă vedeţi neapărat, ieşiţi puţin în aer liber, în grup restrâns, purtaţi măşti de protecţie şi păstraţi distanţa.

În timpul zilei, sunt şanse mai mari ca temperaturile să fie mai crescute şi să vă simţiţi mai confortabil afară decât dimineaţa sau spre seară. Căutaţi acele activităţi în aer liber care vă permit distanţarea socială şi care să vă menţină activi, cum ar fi săniuşul sau construirea unor oameni de zăpadă, dacă vremea vă va permite.