Avantajele artelor marţiale. De ce este bine să îţi îndrumi copilul spre acest sport

1 arte martiale jpg jpeg

Exerciţiile fizice sunt minunate pentru fiecare copil. Sportul regulat îl va ajuta să se dezvolte armonios, să doarmă mai bine şi să fie sănătos. Pentru mulţi părinţi, alegerea unui anumit tip de sport care să i se potrivească copilului este foarte grea. Astăzi, îţi vom spune de ce artele marţiale ar putea fi o alegere bună pentru cel mic.

Artele marţiale reprezintă o practică străveche din Asia. Iniţial, au fost concepute pentru autoapărare. Astăzi, o mulţime de oameni practică artele mariţiale cu scopul de a-şi consolida puterea fizică şi mentală. Există multe tipuri diferite de arte marţiale. Unele, cum ar fi karate şi tae kwon do - se concentrează pe lovire şi pe blocarea partenerului. Altele, precum judo şi jiu-jitsu se axează pe lupte. Toate fac mişcări planificate, repetate şi ce concentrează pe conexiunea dintre minte şi corp. Se spune că artele marţiale ajută la creşterea autocontrolului şi la o mai bună concentrare.

Ce beneficii aduc artele marţiale

Există o mulţime de motive pentru care artele marţiale ar putea fi un sport potrivit pentru copilul tău. Iată câteva dintre acestea:

  • Se concentrează pe creşterea individuală a copilului, nu pe competiţia în echipă. Mulţi copii se luptă cu presiunea de a concura în faţa altor copii. În artele marţiale, accentul este pus pe autoperfecţionare.
  • Se lucrează spre atingerea unor obiective specifice. Unii copii care învaţă şi gândesc altfel se pot simţi diferiţi faţă de cei din jur. În artele marţiale, fiecare copil lucrează în ritmul lui. Se câştigă câte o centură diferită de culoare de fiecare dată când se atinge un nivel nou de calificare. Acest lucru poate spori stima de sine şi îl poate face pe cel mic să fie mereu motivat.
  • Nu există rutină. O tehnică a acestui sport poate avea mişcări diferite. Copiii învaţă treptat aceste tehnici până când pot anticipa ce pas urmează.
  • Dezvoltă autocontrolul şi concentrarea. Atenţia este esenţială în artele marţiale. Copiii trebuie să rămână concentraţi pentru a învăţa toate mişcările. Când atenţia celui mic este distrasă, instructorii îi vor cere imediat să adopte „poziţia de concentrare‟ ca să se concentreze la ceea ce urmează.
  • Mişcările de arte marţiale îl vor ajuta pe copil să se simtă bine în copul lui. Acest sport este benefic asupra abilităţilor motorii, arde caloriile şi ajută la coordonarea întregului corp.
  • Reprezintă o modalitate sigură pentru copil să obţină energie. Este un mit că artele marţiale încurajează un comportament violent. De fapt, instructorii spun că mişcările de karate îl vor ajuta pe cel mic să obţină energie bună şi să îşi dezvolte autocontrolul.
  • Se pune accent pe respect. Respectul este o valoare esenţială în artele marţiale. Copilul este învăţat cum să se poarte faţă de colegii lui cu respect. Negativitatea nu este în general tolerată în clasă, iar elevii sunt încurajaţi să se sprijine reciproc.

Care este cea mai bună tehnică pe care o poţi alege

În această perioadă a pandemiei, copilul poate urma cursuri de arte marţiale online, cu ajutorul unui instructor specializat. Unele arte marţiale mixte cum ar fi MMA-ul s-ar putea să nu fie o alegere bună pentru copilul tău, deoarece sunt mai agresive. În schimb, poţi opta pentru karate pentru începători sau take kwon do. Înainte să te hotărăşti, este important să discuţi cu un instructor cu privire la aşteptările tale. El te va îndruma spre cea mai bună tehnică a artelor marţiale, care i se va potrivi copilului tău.

Sursă foto: Shutterstock