Cum să ieşi din zona de confort

1 78908 original jpg jpeg

Este timpul să ieşi. Nu accepta să fii prizoniera confortului. Noi experienţe te aşteaptă şi dacă rămâi în lanţuri, nu te vei bucura de ele. Oamenii caută siguranţă, îşi doresc un loc de muncă stabil, o casă şi o familie fericită. Încearcă să-ţi stabileşti obiective şi acceptă provocările vieţii.

Viaţa este despre învăţare şi noi suntem ca nişte bureţi, absorbind ceea ce este în jurul nostru. Nu contează cât de educaţi suntem: cu toţii avem ceva de învăţat şi de zis. Reacţionăm, de asemenea, din instinct, evitând posibile pericole. Vrem lucruri care ne dau o satisfacţie şi ne fac fericiţi, dar fugim de incertitudine şi de eşec.

De ce nu ai viaţa pe care ţi-ai imaginat-o? Călătoria prin vis nu te face să renunţi la slujba sufletească, ci te împinge să lupţi şi să faci ceea ce îţi place cel mai mult, bucurându-te de fiecare moment, o companie bună şi chiar singurătate.

Ai făcut totul pentru a avea acea "viaţă perfectă" în ochii celorlalţi, conformându-te cu ceea ce doresc ceilalţi, şi tocmai ţi-ai pierdut drumul. Trezeşte-te! Ieşi din rutina zilnică şi din zona ta de confort.

Iată ce gândesc cei mai mulţi oameni care nu doresc să iasă din zona de confort:

Asta mi-a dat viaţa

De ce mai eşti acolo, dacă totul s-a dovedit greşit? Ajungi să fii blocat în această rutină, astfel că spui mereu ”exact ceea ce mi-a dat viaţa”. Jucarea rolului de victimă este ceva la care toată lumea este bună şi chiar caută lucruri care se încadrează în dramă. Se refuză căutarea de soluţii, chiar dacă se ştie că va fi mai bine.

Atunci vine întrebarea: asta este adevărata viaţă? Când încetezi să mai întâlneşti oameni noi, să faci zilnic aceleaşi lucruri, să refuzi să închei o relaţie care nu te face fericită şi să lucrezi numai pentru a avea un loc de muncă, singurul lucru pe care poţi să-l faci este să te gândeşti bine la ce ai de gând să faci pe viitor.

Renunţă la acele clişee care au devenit o povară. Nu este ceea ce viaţa ţi-a dat, ci este viaţa pe care tu ţi-ai ales-o. Ieşi din zona ta de confort şi fă o schimbare. Eşti autorul propriei poveşti; poţi schimba scenariul când vrei, scapă de personaje şi provoacă o întreagă revoluţie dacă doreşti. Nu trebuie să îţi fie frică să alegi un final fericit.

Iată ce ar trebui să faci pentru o viaţă mai fericită:

Fă-o acum

Eşti nemuritor? Cine ţi-a spus că va fi întotdeauna mâine? Viaţa se întâmplă acum, azi, nu mâine. Fă-o chiar dacă inima ta bate în piept cu putere. Pentru cî, în timp ce aştepţi, ai putea ajunge în mijlocul drumului, fără a face nimic.

Ieşi din zona ta de confort

Este timpul să ieşi din zona ta de confort, să transformi punctele slabe într-o motivaţie de îmbunătăţire. Deciziile tale sunt ale taşe, nu te învinovăţi pentru că nu atingi aşteptările celorlalţi. Fiecare persoană este diferită. Unde ai putea merge? Singura persoană care te poate scoate din cutie eşti tu. Dacă îţi blochezi propria cale, nu vei putea merge mai departe.

Depăşeşte-ţi propriile obiective. Dacă îţi poţi imagina ce vrei să faci, o poţi face şi în realitate! Începe prin a accepta, oferindu-ţi timp pentru a te cunoaşte mai bine şi apoi întreabă-te: sunt fericită? Răspunsul depinde de tine. Dacă nu, atunci este timpul să treci acel pod, chiar dacă simţi că lumea din jurul tău se învârte.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg