De ce e bine să faci yoga

1 67627 original jpg jpeg

Yoga înseamnă mult mai mult decât simpla răsucire a corpului în ipostaze imposibile. Este o întâlnire a minţii şi a corpului, care oferă, cu ajutorul exerciţiilor, numeroase beneficii pentru sănătate.

Practicate de multe femei,exerciţiile yoga au numeroase efecte pozitive asupra organismului:normalizează tensiunea arterială,reduc stresul,ţin colesterolul sub control şi te ajută să scazi în greutate.

Yoga pentru gravide

Dacă eşti însărcinată şi vrei să rămâi în formă,atunci ar trebui să practici yoga în fiecare zi. Exerciţiilealungă oboseala,eliberează tensiunea şi cresc flexibilitatea de întindere a muşchilor. Totodată,oferă şi beneficii interne,cum ar fi:o circulaţie mai bună a sângelui,o mai bună digestie şi respiraţie. În plus,ajută la alinarea indispoziţiilor sarcinii,cum ar fi insomnia,micile dureri de spate,crampele la picioare şi ameliorează problemele digestive. Dar,pentru a evita complicaţiile,este recomandat să consulţi medicul înainte de a te apuca să practici yoga.  

Linişte mentală

Yoga pune accent pe exerciţiile de respiraţie şi pe menţinerea echilibrului. În acest fel,se utilizează ambele emisefere ale creierului,îmbunătăţind comunicarea internă,pe care,de cele mai multe ori,nu reuşim să o utilizăm în sarcinile de zi cu zi.

Stimulează starea generală de sănătate

Starea de bine nu este o simplă absenţă a bolii. Mai mult decât atât,este un echilibru între minte şi emoţii. Practicarea exerciţiilor de yoga te ajută să stai departe de diverse boli şi-ţi îmbunătăţeste starea de sănătate. Te simţi mai dinamică,mai veselă şi entuziastă.

Bună circulaţie a sângelui

Exerciţiile de yoga ajută la o mai bună circulaţie a sângelui,datorită cărora,oxigenul şi alte substanţe nutritive sunt mai bine transportate în organism. În felul acesta ai organe sănătoase şi o piele stralucitoare.

Previne durerile de spate

Exerciţiile de yoga îmbunătăţesc flexibilitatea şi rezistenţa organismului,ajutând la prevenirea durerilor de spate şi a celor articulare. Persoanele care stau pe scaun mult timp sau conduc pentru o lungă perioadă ar trebui să practice yoga zi de zi.

Citeşte şi:

Ţinute sport în funcţie de vârstă

Ce sport i se potriveşte copilului tău?