De ce să te apuci de alergat?

1 68242 original jpg jpeg

Dacă până acum n-ai găsit motive destul de bune să te convingă în privinţa alegerii unui sport, îţi spunem de ce ar fi bine să te apuci de alergat.

De ce să te apuci de alergat? – Alungă stările depresive

Alergatul te ajută să laşi în urmă şi grijile,supărările. În plus,te ajută să scapi de stările negative. În general,un stil de viaţă activ te ajută să te menţii în formă nu doar fizic,ci şi mental. În timp ce alergi,ai puţin timp pentru tine,departe de computer,telefon mobil,televizor. E timp berechet să găseşti soluţii la unele dintre problemele cu care te confrunţi.  

De ce să te apuci de alergat? – Îţi îmbunătăţeşte calitatea somnului

Dacă întâmpini probleme legate de somn,cum ar fi insomnia,te ajută să faci un sport în timpul zilei sau să alegi alergatul ca formă de a face mişcare. Nu numai că te va face să adormi mai curând decât de obicei,dar te susţine şi când ţii o dietă de slăbit.

De ce să te apuci de alergat? – Previne hipertensiunea

Alergatul este şi un mod de a-ţi ţine în formă vasele de sânge,deoarece,în timp ce depui efort,ele se contractă şi se dilată. În acest mod se menţine şi tensiunea arterială în limite normale.

De ce să te apuci de alergat? – Te ţine departe de boli respiratorii

Atâta vreme cât nu te forţezi să alergi la maraton sau pe distanţe lungi,te vei bucura de încă un avantaj pe care ţi-l dă acest fel de mişcare:întărirea sistemului imunitar. Prin urmare,te vei putea păzi de răceli,gripe şi alte afecţiuni respiratorii.

De ce să te apuci de alergat? – Întăreşte oasele şi musculatura

Mişcarea în general,deci şi alergatul creşte densitatea oaselor din regiunea picioarelor,a spatelui,a şoldurilor. Spre deosebire de alte sporturi,alergatul nu face picioarele voluminoase,cu toate că le face mai puternice.Recente

Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg
florii 1 jpeg
depresie