Execută aceste exerciţii şi îţi vei schimba cupa la sutien. Sânii îşi vor recăpăta şi fermitatea

1 shutterstock 355269584 jpg jpeg

Se spune că moştenim mărimea sânilor pe cale genetică, deci dacă eşti posesoarea unui bust modest, trebuie să le ,,mulţumeşti“ părinţilor. Dacă nu, şi îţi doreşti sâni mai mari, intervenţia chirurgicală reprezintă una dintre puţinele căi de corecţie, care ar da rezultate mulţumitoare. Efecte pozitive obţii şi dacă îţi faci un program din aceste exerciţii fizice.

De ce să vrei sâni mai mari în mod natural? În primul rând, pentru că un bust frumos îţi poate creşte încrederea în sine. Ce trebuie să faci? Să-ţi rezervi zilnic câteva minute, cel puţin o lună, ca să execuţi aceste mişcări specifice pentru întărirea muşchilor pectorali şi creşterea lor în volum.

Push-up-uri, 2-3 seturi zilnic

Eficiente nu doar pentru tricepşi, push-up-urile întăresc musculatura din zona pectoralilor, zona localizată în apropierea sânilor. Iniţial, acest exerciţiu o să ţi se pară un pic obositor, poate prea solicitant, dar în timp lucrurile se vor normaliza. Începe cu două, trei seturi a câte zece mişcări şi creşte numărul seriilor până când corpul tău se obişnuieşte cu exerciţiul.

Cum se execută

Din poziţia plank, cu sprijin pe antebraţe şi având spatele perfect drept, împinge corpul în jos, spre podea. Asigură-te ca abdomenul nu atinge solul. Dacă ţi se pare prea dificil, poţi face push-up-uri cu genunchii pe podea.

Crunches, pentru abdomen şi bust în formă

Acest tip de exerciţiu tonifiază muşchii abdominali, îndepărtează grăsimea de la nivelul burţii şi întăreşte muşchii pieptului, ajutându-te să ai sâni mai fermi.

Cum se execută

Asaza-te pe spate, cu genunchii îndoiţi şi cu picioarele pe podea. Pune mâinile sub cap. Ridică umerii şi partea superioară a spatelui de pe sol. Privirea trebuie să fie îndreptată spre tavan. Expiră când te ridici, ţine o secundă şi apoi expiră aerul când te întorci la poziţia iniţială.

Flotări verticale, alternative, mai uşoare pentru push-up

Flotările verticale (wall push-ups) sunt gândite special pentru femeile cărora li se pare greu să execute push-up-uri. Mişcarea este un pic mai uşoară, deşi funcţionează după acelaşi principiu. Trebuie doar să te împingi cu toată puterea mâinilor spre perete. Acest tip de flotări întăresc muşchii de la nivelul pieptului, tonifiază sânii şi îi ajută să îşi mărească volumul.

Cum se execută

Stai în faţa unui perete şi ridică braţele la nivelul umerilor. Pune palmele pe perete şi împinge în ele, astfel încât din poziţia având coatele uşor îndoite să ai braţele perfect întinse. Revii în poziţia iniţială şi repeţi. La început, e bine să faci patru serii a câte zece flotări.

Împins din culcat cu ganterele

Acest tip de exerciţiu este recomandat pentru a asigura fermitatea ţesutului mamar şi pentru întărirea muşchilor pectorali. Este foarte important să reţii ca pentru acest exerciţiu ai nevoie de greutăţi mici.

Cum se execută

Asaza-te pe o banchetă, cu câte o ganteră de 1 kg în fiecare mână. Picioarele tale trebuie să fie cu toată talpa pe sol. Ridică greutăţile de la nivelul umerilor până când ţi se întind braţele, apoi aduci ganterele înapoi, la nivelul umerilor, şi repeţi.

Contracţii pentru pectorali

Le-am lăsat la urmă, dar contracţiile izometrice pentru pectorali sunt printre cele mai eficiente exerciţii pentru tonifierea şi creşterea în volum a bustului.

Cum se execută

Ţine un prosop rulat cu braţele întinse în faţă. Fiecare mână trebuie să cuprindă câte un capăt al prosopului. Trage de ambele capete simultan şi cât de mult poţi, iar în acest timp ai gria să ai muşchii pieptului încordaţi.

@shutterstock