Exerciţii Pilates care îţi remodelează corpul

1 60554 original jpg jpeg

Exerciţiile Pilates ajută mintea şi corpul. Aşadar, acum poţi avea un trup de invidiat şi în acelaşi timp o stare de bine şi de relaxare.

1. Exerciţii pentru fesieri şi picioareAşază-te pe o parte,cu cotul pe podea şi cu capul sprijinit în palmă,trage abdomenul şi împinge piciorul în faţă. Când aduci piciorul în faţă,trebuie să ai impresia că o mare greutate îţi opreşte mişcarea,iar când duci piciorul către spate,închipuie-ţi că trebuie să împingi 100 de kilograme.

Mişcările de Pilates se concentrează în special pe partea abdominală,dar solicită şi celelalte părţi ale corpului,pentru tonifierea întregii musculaturi. Este foarte important ca aceste mişcări să fie făcute lent,iar abdomenul să fie mereu încordat. Atunci când încordezi abdomenul,ai grijă să nu curbezi spatele. Acesta trebuie să fie în permanenţă drept. Totodată,respiraţia este foarte importantă. Inspiră pe o mişcare,iar pe revenire expiră.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

Stai pe spate şi ridică picioarele în aşa fel încât să formezi un unghi drept între coapse şi trunchi,şi între coapse şi gambe. Ridică umerii şi capul de pe saltea şi în acelaşi timp întinde picioarele. Nu trage de cap şi nu-ţi lua avânt. Toată mişcarea trebuie făcută din abdomen.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

Din şezut pe spate,îndoaie genunchii,pune o minge între ei şi opune rezistenţă. Braţele pe lâng corp şi abdomenul încordat. Ridică şezutul de pe saltea în cinci timpi,apoi aşază bazinul la loc,tot în cinci timpi. Inspiră când eşti pe podea şi sus şi expiră pe mişcare. Umerii trebuie să rămână în permanenţă în contact cu salteaua.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png