Fericirea ta ţine de tine!

1 70600 original jpg jpeg

Cu siguranţă că ştiţi că fiecare dintre voi sunteţi responsabili pentru viaţa voastră. Şi atunci de ce avem tendinţa de a căuta răspunsuri, vinovaţii şi responsabilii în exterior? Este posibil să fii fericită fără să ţii cont de condiţiile exterioare. Îţi spune cum, specialistul nostru Florina Oneţiu.

Nu te mai îngrijora!

51b173a3b6ab801ae89d72e8a3b39e67 jpg jpeg

Dacă vrei să trăieşti cu bucurie,scapă de orice formă de îngrijorare din viaţa ta. Îngrijorarea ne duce din momentul prezent într-un viitor imaginar sau ne ţine agăţaţi într-un trecut pe care nu-l mai putem schimba. Niciunul ditre cele două scenarii nu ne aduc vreu sentiment plăcut! Dacă te îngrijorezi că trebuie să plăteşti facturi,pentru job,părinti,copii,pentru sănătate,nu le rezolvi. Doar te frustrezi şi mai mult! Înlocuieşte îngrijorarea cu întrebarea! Întreabă-te cum ar fi dacă nu te-ai mai îngrijora şi dacă ai face ceva sa îndrepţi situaţia. Fă-ti un mic plan,urmează-l şi lasă în urmă îngrijorarea! Ce vă rămâne va fi liniştea şi pacea interioare!

Uită de resentimente!

Dacă menţii legături dureroase cu oamenii din trecutul tăuş vei rămâne si tu,tot acolo. Vei fi secătuită de energie până când te vei hotărî să laşi deoparte resentimentele şi să te eliberezi. Iartă-te şi iartă pe toată lumea şi,mai ales,pe aceea care crezi că ţi-au făcut vreun rău. Pune-te în locul lor şi întelege-le acţiunile. Vei începe să conştientizezi că e mult mai important să fii fericit decât să ai dreptate!

Nu mai detalia şi exagera evenimentele negative din viaţa ta sau gândurile!

A dramatiza situaţiile din viaţa ta şi a te victimiza pot fi benefice pentru un film,dar total nefolositoare pentru fericirea ta! Noi nu suntem creaţi să fim în alertă tot timpul. Întreabă-te următorul lucru:„Chiar este atât de grav?” „Merită atât de multă atenţie din partea mea?”,„Chiar este important pentru mine?”,„Ce am de învăţat de aici?”. Dacă vrei să fii fericită urmează lecţia din fiecare situaţie!

Evită extremele!

Viaţa nu este albă sau neagră,ea are multe nuanţe de gri şi toate celelalte nuanţe ale curcubeului…Dacă gândim doar în extreme,ne răpim fericirea având aşteptarea ca lucrurile să se întâmple doar într-un singur mod,al nostru.

Primeşte şansele care ţi se oferă!

Faci ceea ce ai vrea să faci în viaţa ta sau supravieţuieşti în siguranţă? Eşti fericită fiind mai puţin decât ceea ce eşti cu adevărat?  Ridică-te,curaţă-te de praf şi du-te pe drumul tău! Nu mai inventa scuze că nu ai bani,timp,alte resurse sau că alţii te ţin în a nu face. Fă paşi mici…Urmăreşte-ţi viziunea,marele tău vis pe care l-ai primit să-l urmezi. Nu te teme că vei greşi,nu există aşa ceva! Decât lecţii de învăţat…

Nu uita să fii recunoscătoare!

Fii recunoscătoare şi vei vedea ce instrument puternic dobândeşti! Chiar şi în zilele în care simţi că nu ai pentru ce să fii recunoscătoare,mai gândeşte-te! Apreciază lucrurile pe care crezi că le-ai primit de la sine:pentru corpul tău,sănătatea ta,pentru Pământul pe care locuieşti,pentru viaşă! Cu cât vei găsi mai multe lucruri să fii recunoscătoarw,cu atât vor veni în viaţa ta lucruri pentru care să fii recunoscătoare!

Nu mai aştepta pe cineva,ceva,orice ca să fii fericită!

Un lucru pe care îl facem şi care ne blochează fericirea este aşteptarea ei! Câţi dintre noi nu punem condiţii fericirii:„Voi fi fericit doar atunci când…!” Aşteptăm jobul perfect,relaţii perfecte,bani,frumuseţe etc. Nu e rău să aşteptăm toate acestea,dar nu ele sunt responsabile pentru fericirea noastră!  Ele ne pot aduce satisfacţii de moment,distracţii,dar oamenii fericiţi nu aşteaptă să fie fericiţi de alţii! Ei decid să fie fericiţi-orice ar fi în fiecare zi.

 Pe Florina Oneţiu o poţi găsi pe www.academiafemeilor.ro.