Greşeli frecvente în timpul exerciţiilor fizice

1 66163 original jpg jpeg

În ciuda programului extrem de încărcat şi a numeroaselor task-uri profesionale, ai reuşit să-ţi găseşti timp să mergi la sala de fitness. Este minunat Însă, acesta este însă doar primul pas. Pentru a obţine rezultatele dorite, trebuie să înveţi să faci antrenamentele corect, în caz contrar, rezultatele nu vor fi cele la care ai visat atât de mult timp.

Greşelile frecvente în timpul exerciţiilor fizice sunt numeroase. Iată câteva dintre acestea: Una dintre cele mai mari greşeli frecvente din timpul exerciţiilor fizice este faptul că multe dintre femeile care au venit într-o sală de fitness sar peste perioada de încălzire.

Nu se face încălzirea,printre greşelile frecvente în timpul  exerciţiilor fizice

Dacă vei proceda şi tu în acest mod,nu vei reuşi decât să te expui accidentărilor. De exemplu,în cazul exerciţiilor pentru reglarea activităţii cardiace,creşterea frecvenţei cardiace poate fi prea mare. Pe de altă parte,dacă nu te-ai încălzit înainte de a începe cu programul pentru ridicarea greutăţilor,există riscul de ruptură sau întindere musculară. Este bine de ştiut că aceste probleme nu trec foarte uşor.

De asemenea,numeroase femei care revin într-o sală de fitness după o vreme îndelungată,încearcă încă de la prima oră să recupereze timpul pierdut. Ele îşi supraestimează capacitatea la efort şi îşi propun antrenamente de o oră şi jumătate,dar şi exerciţii mult prea dificile,crezând că dacă atunci când veneau frecvent la antrenamente le puteau face şi acum se va întâmpla la fel. Din păcate,acest lucru nu se aseamănă cu mersul pe bicicletă. Este bine să începi cu 40 de minute de antrenament,maximum. Pentru început sunt recomandate exerciţiile uşoare,iar cu timpul puteţi să le creşteţi gradul de dificultate. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi alegi doar aparatele care îţi plac. De exemplu,dacă nu îţi place să alergi pe bandă,nu o înlocui cu aparatul tău preferat:bicicleta. O să te poţi lăuda că ai mers o oră pe bicicletă,dar nu-ţi va fi de mare folos şi în lupta cu kilogramele în plus. Ieşi din zona de confort. Începi cu doar 3 minute de bandă,iar la următorul antrenament încearcă să alergi timp de şase minute şi tot aşa.

Greşeli frecvente în exerciţiile fizice:se lucrează doar cu aparatele preferate

Aşa cum am spus şi mai sus,nu lucra doar cu aparatele preferate. Pentru a avea un corp armonios,trebuie să acorzi atenţie în egală măsură tuturor grupelor de muşchi.

Acelaşi program iar şi iar -şi acest aspect reprezintă una dintre greşelile frecvente în timpul exerciţiilor fizice. Degeaba faci antrenamente zi de zi dacă repeţi la nesfârşit aceleaşi exerciţii. Încearcă să-ţi diversifici exerciţiile şi să introduci măcar unul nou,în fiecare săptămână. Doar aşa îţi vei creşte rezistenţa la efort.

O altă greşeală frecventă în exerciţiile fizice este şi alergarea la banda în plan înclinat. Este adevărat că se obţin rezultate mai rapide cu ajutorul benzii de alergat atunci când se înclină unghiul. Însă,acest lucru nu-l poţi face încă de la primele antrenamente. În cazul în care banda de alergat este înclinată prea mult,se pune tensiune mare asupra spatelui,şoldurilor,gleznelor. Începătorii ar trebui să renunţe la orice înclinare.

Printre greşelile frecvente în exerciţiile fizice este şi faptul că aparatele de forţă nu sunt folosite corect. Acestea sunt concepute să fie adecvate pentru persoane de toate formele şi taliile. De aceea,trebuie să le ajustezi pentru a ţi se potrivi,dacă vrei să ai rezultate,dar şi să eviţi accidentele. De exemplu,prin folosirea unui aparat pentru extensia picioarelor reglat incorect,va apărea solicitarea genunchilor.