Maica Siluana te învaţă iertarea

1 46765 original jpg jpeg

Există câteva sute de oameni care îi spun “maică”. Bineînţeles că nu a născut atâţia copii, dar nici nu este denumită aşa doar pentru că poartă haine monahale.

Te-ar putea interesa şi:

Părintele Sofian,un iconar de suflete

Ostrov,Mănăstirea dintre ape

Centrul de ConsiliereSfinţii Arhangheli Mihail şi Gavrileste un loc de unde vine alinarea pentru mulţi. Aici,câteva măicuţe şi credincioase ale Bisericii Ortodoxe Române au grijă de cei aflaţi în nevoi sufleteşti.

Spun despre ele însele că sunt “slugile Cuvântului lui Dumnezeu,ostenitoare în pustia durerilor şi spaimelor de toate felurile în care se zbat mulţi dintre semenii noştri,dar şi martore vii ale bucuriei şi mângâierii pe care ni le dăruieşte Dumnezeu în Sfânta Sa Biserică”. Din noiembrie 2001,când a fost înfiinţat la Craiova şi până acum,peste 10.000 de persoane de toate categoriile sociale şi vârstele au beneficiat de ajutorul măicuţelor.

Mângâiere prin Har

Maica Siluana şi ucenicele sale cred că rezolvarea problemelor dureroase ale vieţii poate fi găsită de fiecare persoană în parte cu ajutorul Harului lui Dumnezeu,ce este dat credincioşilor prin botez,mirungere,liturghie,spovedanie,împărtăşanie,maslu. O mare parte a lucrării lor se desfăşoară pe internet,prin răspunsurile la întrebări şi seminarul on line "Iertarea se învaţă?",la care poate participa oricine,dar,ne atenţionează maica,vor obţine rezultate cei care îşi vor face temele cu toată seriozitatea.

Tinerii rămân în ziua de azi cei mai vulnerabili la problemele vieţii. De aceea,tot mai mulţi adolescenţi şi tineri vin la activităţile centrului,îndrăznind să-şi formuleze întrebările şi neliniştile. Simţindu-se ascultaţi,înţeleşi şi chiar iubiţi încep să se apropie de Biserică şi să îşi schimbe viaţa în bine.

Ajutor pentru probleme grave

Măicuţele şi-au îndreptat lucrarea şi către femeile care sufereau de sindromul post-avort,dar au sfătuit şi tinere care nu ştiau dacă să păstreze sau nu sarcina. În cazul unui avort,mult persoane nu recunosc faptul că este vorba despre o pierdere şi de aceea nu înţeleg nevoia ca acea durere sufletească să fie plânsă.

Seminarul "Să ne vindecăm iertând"

Participanţii la seminarul despre iertare sunt îndemnaţi să se roage pentru duşmani. Iată un fragment dintr-o astfel de rugăciune:“Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine,în braţele Tale,mai mult decât prietenii”.

Centrul este deschis de luni până vineri între orele 09.00-16.00. Adresa lui este Strada Tălpălari nr 12,Iaşi. Maica Siluana de la Centrul de Consiliere Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavrildin Iaşi e în legătură zilnic cu oameni aflaţi în nevoie care vin la centru sau care accesează site-ul www.sfintii-arhangheli.ro.