Modalităţi prin care alergi din plăcere

1 79169 original jpg jpeg

Există foarte multe exerciţii fizice pe care le poţi include în antrenamentul zilnic, însă alergatul este principalul sport practicat de cei mai mulţi dintre noi. El ajută întregul organism să funcţioneze mai bine prin stimularea circulaţiei sangvine, fiind benefic pentru persoanele care suferă de obezitate, diabet, boli cardiace, tensiune arterială.

Ştim că sportul este necesar pentru menţinerea sănătăţii, dar şi pentru a te menţine în formă. Dar, mulţi oameni îşi pierd adesea interesul în timp ce aleargă şi decid să renunţe. Prin urmare, au nevoie de ceva care să le stârnească interesul şi să le ofere plăcere. Sunt câteva modalităţile prin care ei se pot bucura de alergat, şi anume:

Ascultă muzică

Timpul în care alergi poate fi mai puţin monoton dacă alegi să asculţi muzică. Poate nu ai observat, dar s-a demonstrat că atunci când asculţi muzică în căşti în timp ce eşti plecată la drum lung distanţa pare mai scurtă. Acest lucru se întâmplă deoarece muzica stimulează creierul să se concentreze mai mult şi să îndeplinească sarcina. Aşadar, nu pleca de acasă fără telefon sau mp3 şi căşti. Ascultă în timp ce alergi muzica preferată.

Vorbeşte cu prietena/prietenul cu care alergi

Dacă ieşi în parc să alergi cu încă o persoană, antrenamentul este mult mai plăcut şi interesant. Chiar păstrează o concurenţă sănătoasă şi amândoi vă încurajaţi ca să alergaţi cât mai mult!

Concentrează-te

Dacă te concentrezi în timp ce alergi, te încurajezi să-ţi atingi obiectivele. Setează-ţi o anumită limită şi încăpăţânează-te să o atingi. Acest scop îţi va stimula puterea de concentrare şi apoi totul va deveni obişnuinţă.

Setează-ţi un traseu

Traseul de alergat trebuie să fie o cale sănătoasă prin care poţi consuma mai mult oxigen şi să te relaxezi.  Cea mai bună variantă ar fi aleea din parc, care este înconjurată de verdeaţă şi flori. Acest tip de peisaj te face să te simţi mai bine şi mulţumită de rezultatele obţinute.