Postul Paştelui este ţinut de jumătate dintre femei

1 74096 original jpg jpeg

Un studiu recent realizat la nivel naţional de Mercury Research referitor la obiceiul de a ţine post a dezvăluit că 42% din românii cu vârsta de peste 14 ani ţin Postul Mare, femeile fiind preocupate într-o mai mare măsură decât bărbaţii să urmeze rigorile lui.

Dintre femeile intervievate,50% ţin Postul Sfintelor Paşti,în timp ce numai o treime dintre bărbaţi păstrează acest obicei. Mai mult,34% din femeile care postesc reuşesc să stea departe de mâncărurile de dulce în toate cele şapte săptămâni de post. Procentajul bărbaţilor care ajung să ţină tot Postul Mare este mai mic,de 18%.

Sănătatea conferită de post,apreciată de ardeleni şi bucovineni

Potrivit studiului Mercury Research,un sfert din cei care postesc,îndeosebi românii din Ardeal şi Bucovina sunt convinşi că aceasta îi ajută să-şi păstreze sănătatea. Într-o măsură mai mare decât alte categorii de vârstă,persoanele trecute de 50 de ani au ca motivaţie beneficiile pe care alimentaţia o are asupra sănătăţii.

Legumele şi fructele,mai consumate în această perioadă

În timpul postului,mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc mănâncă mai des decât de obicei salate de legume sau de fructe. Dulceaţa,gemurile,mierea,conservele de legume sunt alese acum de mai mult de două treimi dintre cei care ţin post,iar produsele care înlocuiesc alimentele de origine animală (pate vegetal,soia,caşcaval vegetal) sunt şi ele la mare căutare. Şi încă un detaliu oferit de această cercetare:patru din zece români care ţin post gătesc acasă mai mult decât o făceau în mod obişnuit.

Postul creşte cheltuielile pentru mâncare

Un sfert dintre românii care respectă rigorile Postului Paştelui cheltuie mai mult pentru alimente decât în afara postului. Cel puţin asta susţin 31% dintre femeile care au participat la studiu.

Planificarea cumpărăturilor alimentare în timpul postului poate fi mai dificilă decât în perioadele obişnuite din mai multe motive. Risipa este mai mare,întrucât estimarea cantităţilor nu mai este realizată la fel de bine ca de obicei.

Un alt motiv ar fi înlocuirea alimentelor obişnuite cu mâncare proaspătă,neprocesată,care se consumă în cantităţi mai mari nefiind la fel de săţioasă,şi,care,de asemenea,poate duce la cheltuieli mai mari”,a declarat Andrei Canda,Client Service Director la Mercury Research.



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg