Postul Paştelui este ţinut de jumătate dintre femei

1 74096 original jpg jpeg

Un studiu recent realizat la nivel naţional de Mercury Research referitor la obiceiul de a ţine post a dezvăluit că 42% din românii cu vârsta de peste 14 ani ţin Postul Mare, femeile fiind preocupate într-o mai mare măsură decât bărbaţii să urmeze rigorile lui.

Dintre femeile intervievate,50% ţin Postul Sfintelor Paşti,în timp ce numai o treime dintre bărbaţi păstrează acest obicei. Mai mult,34% din femeile care postesc reuşesc să stea departe de mâncărurile de dulce în toate cele şapte săptămâni de post. Procentajul bărbaţilor care ajung să ţină tot Postul Mare este mai mic,de 18%.

Sănătatea conferită de post,apreciată de ardeleni şi bucovineni

Potrivit studiului Mercury Research,un sfert din cei care postesc,îndeosebi românii din Ardeal şi Bucovina sunt convinşi că aceasta îi ajută să-şi păstreze sănătatea. Într-o măsură mai mare decât alte categorii de vârstă,persoanele trecute de 50 de ani au ca motivaţie beneficiile pe care alimentaţia o are asupra sănătăţii.

Legumele şi fructele,mai consumate în această perioadă

În timpul postului,mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc mănâncă mai des decât de obicei salate de legume sau de fructe. Dulceaţa,gemurile,mierea,conservele de legume sunt alese acum de mai mult de două treimi dintre cei care ţin post,iar produsele care înlocuiesc alimentele de origine animală (pate vegetal,soia,caşcaval vegetal) sunt şi ele la mare căutare. Şi încă un detaliu oferit de această cercetare:patru din zece români care ţin post gătesc acasă mai mult decât o făceau în mod obişnuit.

Postul creşte cheltuielile pentru mâncare

Un sfert dintre românii care respectă rigorile Postului Paştelui cheltuie mai mult pentru alimente decât în afara postului. Cel puţin asta susţin 31% dintre femeile care au participat la studiu.

Planificarea cumpărăturilor alimentare în timpul postului poate fi mai dificilă decât în perioadele obişnuite din mai multe motive. Risipa este mai mare,întrucât estimarea cantităţilor nu mai este realizată la fel de bine ca de obicei.

Un alt motiv ar fi înlocuirea alimentelor obişnuite cu mâncare proaspătă,neprocesată,care se consumă în cantităţi mai mari nefiind la fel de săţioasă,şi,care,de asemenea,poate duce la cheltuieli mai mari”,a declarat Andrei Canda,Client Service Director la Mercury Research.



Recente

shutterstock 1212654949 jpg
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
shutterstock 1911831463 jpg
shutterstock 2022891497 jpg
shutterstock 1849643608 jpg
Semnificatia apei sfintite Boboteaza  Sursa foto shutterstock 2241996461 jpg
shutterstock 1928149961 jpg
shutterstock 135964370 jpg
sfantul vasile jpg
shutterstock 1858577959 jpg
Cum sa gestionezi conflictele la mesele de sarbatori  Sursa foto shutterstock 2550958013 jpg
shutterstock 2231841503 jpg
shutterstock 2418228611 jpg
ametist jpg
clickpentrufemei ro   Aliatul tău pentru reducerea stresului oxidativ jpg
Simptomele dependentei de retelele sociale  Sursa foto Pixabay girl 5717067 1280 jpg
Cum influențează pachetul de beneficii deciziile angajaților de a se alătura unei companii jpg
KEVIN MAMA jpg
bookzone 245676 png
Importanța ținutelor medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății (1) jpg