Superstiţii bani. De ce NU e bine să atingi bani găsiţi pe stradă

size0 army mil 34054 2009 04 02 100438 jpeg

Încă din copilărie, oamenii visează sau speră să găsească bani pe stradă. Unii o fac, alţii nu, depinde cât de mult îşi doresc acest lucru. Se spune că, dacă îi ceri suficient de mult, Universul îţi va da. Dar se zice că nu e bine să îi atingi. Azi vom vorbi desre superstiţii la bani.

Superstiţii bani - câştig la LOTO

Ai câştigat o sumă de bani la LOTO? Este o veste bună, dar, dacă vrei să îţi păstrezi norocul, dăruieşte o parte din bani unei persoane care are cu adevărat nevoie de ei. Tradiţia spune că, dacă nu îţi împarţi norocul cu o persoană care are probleme, vei plăti scump pentru suma câştigată.

Superstiţii bani - NU atinge banii găsiţi pe stradă

O superstiţie din vechime spune că nu e bine să atingi bani găsiţi pe stradă. Aceştia ar fi blestemaţi şi poţi avea mari probleme. Cel mai bine e să anunţi pierderea sumei de bani la politie.

Superstiţii bani - bani la răscruce

Se zice că nu e bine să iei bani dacă îi găseşti la răscruce. Vă puteţi îmbolnăvi. Tradiţia spune că nu trebuie să dai bani cu mâna stângă, pentru că veţi risipi tot timpul.

Superstiţii bani - unde stă portofelul

Bătrânii susţin că portofelul nu trebuie să stea pe masă sau pe patul în care dormi. Pentru ca banii să se adune, nu împrăştiaţi monede prin casă, ci în puşculiţă. Ppentru a nu avea pagubă, nu lăsaţi bani pe masă, peste noapte. Banii trebuie număraţi doar dimineaţa, pentru că seara înseamnă sărăcie. Purtaţi mereu o monedă găurită pentru că aduce spor în toate.

image

Sursa: frumusetesisuflet.ro