Ţinuta perfectă pentru munte

1 69859 original jpg jpeg

Ţi-ai făcut deja planuri pentru mini-vacanţa de Rusalii. Dacă mergi la munte, să faci un traseu-două, ia în considerare un echipament special. Nu ne referim la haine şi încălţăminte scumpe, ci la alegeri bune. Nu poţi avansa mult pe munte cu o pereche de sandale oricât de comode ar fi ele.

Când mergi pe munte este important să iei în calcul că vremea,acolo sus,este schimbătoare,şi trebuie să ai în rucsac haine pentru soare puternic,dar şi pentru vânt şi ploaie.

Cu ce te încalţi

Ghetele sau bocancii de iarnă,pe care îi iei când sunt băltoace pe străzi şi noroi sunt o alegere mult mai bună decât pantofii,balerinii sau sandalele pe care le porţi zi de zi. Nici încălţămintea tip adidaşi nu îţi poate oferi o aderenţă bună. Vorbim despre cei care au fost realizaţi mai mult pentru aspect estetic,decât practic.

Dacă nimereşti un traseu cu pământ şi iarbă alunecoase,şi tot felul de obstacole,cum sunt covoraşele de conuri de brad,pietricele,toate astea îţi pot pune probleme când păşeşti şi nu ai în picioare încălţăminte adecvată. Dacă nu ai bocanci,merg şi adidaşii,dacă au talpă mai grosuţă,nu prea rigidă,care oferă piciorului lejeritate în mişcări.

Încălţămintea tip teneşi nu este potrivită. Dacă plouă,nu ai nevoie de mulţi stropi ca să ude complet suprafaţa textilă şi talpa. Pe de altă parte,în bocanci rişti să îţi fie mai cald,dar eşti mai în siguranţă. Încălţămintea oferă mai multă susţinere a gleznei şi previi scrântitul piciorului şi alte mici accidentări.

Cu ce te îmbraci

Te gândeşti să-ţi un tricou cu mânecă scurtă,unul cu mânecă lungă,un hanorac,dacă plouă şi e frig şi şosete. Cam atât,nu? Optează pentru hainele sport,achiziţionate de la magazinele specializate. Aceştia au şi reduceri consistente,dar cel mai important este că hainele sport sunt comode şi mai practice.

Atenţie!Nu este greşit să te îmbraci în pantaloni de training şi tricou,însă ai în vedere că tricourile din bumbac (sunt de preferat cele sintetice,speciale),se udă repede de ploaie sau transpiraţie şi ţin rece la spate. Cel mai bine să ai o bluză şi şosete de schimb.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg