Unde duc păcatele trufiei?

1 48304 original jpg jpeg

Învăţăturile creştine spun că mândria este unul dintre cele mai mari păcate. Odată săvârşit, mai putem fi totuşi iertaţi? Vei afla în cele ce urmează!

Scrierile bisericeşti ne vorbesc despre cele şapte păcate pe care suntem chemaţi să învăţăm cum să le evităm. Mândria este primul şi cel mai greu. Din trufie se nasc invidia,iubirea de bani şi multe altele.

Îngerii decăzuţi sunt primele suflete care au păcătuit în faţa lui Dumnezeu din mândrie şi prin revoltă. Aceştia au greşit conştient,de aceea căderea lor a fost definitivă.Smerenia,leacul patimilor sufletului

Nu-i om să nu fi păcătuit din mândrie,spun sfinţii părinţi. Lăudăroşenia sau aroganţa sunt păcate care ne trimit dincolo de cele sfinte. După Sfântul Nectarie al Eginei,mândria este cea mai rea patimă,fiind pricina tuturor relelor.

Ea aprinde conflicte grele şi dezbină oamenii. De aceea,Dumnezeu doreşte smerenia noastră şi nu laudă deşartă.

”,spune Biblia.

Duhovnicii ne învaţă că este păcat să ţinem post şi apoi să ne lăudăm cu lucrul acesta. Mai mult,dacă postim,să nu fim posomorâţi,cerând compătimire de la cei din jur,deoarece postul este o perioadă de bucurie spirituală.

Sfânta Evanghelie după Matei spune astfel:

Pentru că Dumnezeu este iubire şi iertare,cei prea mândrii îşi pot găsi absolvirea de păcat,dacă lucrează pentru îndreptarea lui.

De aceea,orice creştin trebuie să se spovedească şi să se căiască de greşelile sale,mai ales acum,în Postul cel Mare,perioadă hărăzită pentru autoanaliză şi dorinţă de schimbare. Sfatul cel mai de preţ acum este renunţarea la mândira deşartă.Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg