Steve Jobs a fost o figură remarcabilă, iar lui viaţa lui, demnă de film, i-a făcut pe producătorii de la Hollywood să nu stea mult pe gânduri. Actorul Ashton Kutcher l-a portretizat pe Steve Jobs pe marile ecrane şi a intrat atât de bine în rol, încât apoi a ajuns în spital, în 2013. Diagnosticul: probleme pancreatice, cauzate de stilul alimentar precar.

Pentru a intra mai bine în pielea personajului, Ashton a devenit fructarian, adoptând stilul alimentar al lui Jobs, în anii ‘70. Ce înseamnă să fii fructarian? După cum sugerează şi numele, cei care ţin această dietă mănâncă numai fructe. Unii consumă, din când în când, nuci şi seminţe, dar Jobs mânca doar fructe. Se poate crede că era vorba despre o dietă sănătoasă, însă a mânca doar fructe este la fel de nesănătos cu a consuma bere şi cârnaţi toată ziua. Mâncând doar fructe, se pierd acizii graşi esenţiali şi vitamina B.

Jobs a constatat că poate să ducă la extrem acest stil alimentar şi că poate mânca un singur tip de fructe, pere sau mere, săptămâni la rând. Dieta cu pere i-a accelerat digestia şi tranzitul intestinal. A doua, cea cu mere, în afara de impactul avut asupra respiraţiei sale, care a devenit fructată, şi asupra metabolismului şi greutăţii corporale, s-a dovedit a fi o mişcare genială. Şi anume, i-a dat ideea pentru numele companiei, pe care a înfiinţat-o în Cupertino, California, în 1976. Pe măsură ce a trecut timpul, Jobs a dovedit că nu era cel mai empatic şef, ba chiar era cunoscut ca fiind manipulator, autoritar şi deloc interesat de cei care nu erau la nivelul lui.

Colegii spuneau că „mirosea îngrozitor‟