Identificată pentru prima dată în India, în decembrie 2020, Delta reprezintă acum un nou atac al coronavirusului, iar printre victime se numără nu doar persoanele nevaccinate, ci şi cele care au făcut dozele de vaccin. Tinerii şi copiii sunt şi ei expuşi infectării, iar riscul de contagiozitate este mult mai mare, spun experţii. Iată ce trebuie să ştie persoanele complet vaccinate şi nevaccinate despre varianta dominantă Delta!

Contagioasă ca varicela

Cea mai îngrijorătoare caracteristică a tulpinii Delta este că se răspândeşte mult mai uşor decât versiunile anterioare. O persoană infectată cu virusul iniţial îmbolnăvea alte 2,5 persoane, în medie.

Despre Delta se ştie până în prezent că infectează alte cinci până la opt persoane, spune Ravina Kullar, purtător de cuvânt al Societăţii de Boli Infecţioase din America (IDSA). Conform documentelor deţinute de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), varianta este la fel de contagioasă ca varicela şi mai transmisibilă decât SARS, Ebola, răceala comună, virusul gripal anual şi variola.