Amor pătimaş? Mare grijă la fractura de penis, se tratează doar chirurgical!

1 fractura penis jpg jpeg

Unul dintre cele mai dureroase traumatisme pe care bărbaţii le pot avea în timpul activităţii sexuale este ruptura sau fractura de penis. Tratamentul este strict chirurgical.

Termenul fractură nu este tocmai potrivit, pentru că nu este vorba practic de ruperea unui os. De altfel, la nivelul penisului nu există oase. Se foloseşte totuşi pentru a descrie ruptura survenită la nivelul organului sexual masculin. Este un traumatism destul de rar, care se produce, în cele mai multe situaţii, în timpul activităţii sexuale intense, pătimaşe. Sunt mai expuşi a suferi o fractură de penis bărbaţii infideli, care întreţin raporturi sexuale în locuri nepotrivite precum maşina sau liftul. În cazuri şi mai rare, se poate produce, de exemplu, în timpul unei căzături pe gheaţă, când bărbatul are o erecţie.

Ce îmseamnă fractura de penis?

Pentru a înţelege cum se produce acest tip de ruptură, este bine să trecem în revistă o scurtă anatomie a penisului. Organul sexual masculin are mai multe suprafeţe de ţesut erectil, acesta având aspect spongios şi care se umple cu sânge în timpul erecţiei, crescând rigiditatea penisului. În jurul acestui ţesut există o membrană numită tunica albuginea, care căptuşeşte penisul, menţinându-l în forma şi poziţia normale. Fractura de penis se produce când această membrană se fisurează. În cele mai multe cazuri, traumatismul se produce când penisul iese din vagin şi se loveşte de pubis. În acel moment, se aude o trosnitură, după care, la scurt timp, se formează un hematom, care produce dureri îngrozitoare bărbatului.

 

Se tratează chirurgical

Fractura de penis impune prezentarea de urgenţă la medic, deşi acest lucru poate fi amânat, de pildă, de bărbaţii care şi-au înşelat partenera de viaţă. Este nevoie de intervenţie chirurgicală, pacientul revenindu-şi după aproape 24 de ore. Bărbatul poate suferi sechele şi este posibil ca penisul să scadă în lungime cu doi centimetri. De asemenea, poate să apară şi o deviaţie a organului sexual. După intrevenţie, este nevoie ca bărbatul să nu mai întreţină raporturi sexuale timp de şase săptămâni, pentru a-şi reveni complet.