Când devine dureros actul sexual. Află motivele care fac dificil contactul intim!

1 shutterstock 190631993 jpg jpeg

Infecţiile vaginale şi cele urinare, slaba lubrifiere şi herpesul sunt câţiva dintre factorii care pot afecta desfăşurarea unui raport intim. Durerea din timpul contactului sexual poate fi permanentă sau intermitentă, tulburarea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva tratând boala care o provoacă.

Intensitatea durerii resimţite în timpul actului sexual depinde de factorul care o cauzează. La femei, chisturile ovariene, anexita, precum şi epiziotomia (tăiere chirurgicală făcută înainte de naştere în zona dintre vagin şi anus)  pot da disconfort în timpul contactului sexual. Durerea în timpul contactului sexual are o incidenţă mai mare la femei, dar şi bărbaţii pot fi afectaţi.

Vaginismul

Este contracţia involuntară a muşchiului vaginului, afecţiune care îngreuneză penetrarea. Această problemă poate apărea de la primul contact intim sau poate surveni după o perioadă de activitate sexuală.

Endometrioza

Boală caracterizată prin prezenţa unui ţesut asemănător endometrului (mucoasă uterină) în afara localizării normale, endometrioza dă dureri abdominale şi disconfort în timpul actului sexual.

Bolile cu transmitere sexuală

Cele mai multe boli cu transmitere sexuală dau mâncărimi vaginale la femei şi scurgere peniană la bărbaţi, simptome care produc dureri în timpul contactului intim. Una dintre acestea este herpesul, boală manifestată prin prezenţa unor băşici şi secreţii la nivelul organelor genitale.

Lubrifiere insuficientă

Apare fie din cauza excitaţiei insuficiente (preludiu prea scurt), fie din cauza unor modificări hormonale apărute la menopauză (scăderea nivelului de estrogen). De asemenea, slaba lubrifiere mai poate apărea din cauza administrării unor medicamente precum cele antihipertensive.

Infecţii urinare

În cazul ambelor sexe, infecţiile urinare pot duce la acte sexuale dureroase, din cauza inflamatiei şi iritaţiei locale. Astfel de infecţii se manifestă prin senzaţia de arsură la urinare şi prin nevoia de a merge frecvent la toaletă. La bărbaţi, infecţiile urinare produc usturime în timpul ejaculării.

Bolile masculine

La bărbaţi, actul sexual dureros este cauzat în special de unele boli. Printre acestea, se numără: fimoza (prepuţul este prea strâmt, neputând fi retras în întregime la baza glandului), prostatita (afecţiune inflamatorie a prostatei) şi uretrita (infecţie a uretrei).

Citeşte şi: Moduri inedite prin care femeile pot atinge orgasmulRecente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg