Ce este sexul tantric. Poziţii pentru începători care aduc partenerii pe culmile plăcerii

1 shutterstock 1076273507 jpg jpeg

Sexul tantric presupune masaje erotice, tehnici speciale de respiraţii şi poziţii sexuale inedite, mai acrobatice decât cele practicate în mod curent de majoritatea oamenilor.

Tantra este o denumire recentă, dată unui complex de ritualuri care presupun în special meditaţie, practică apărută în India în jurul secolului al V-lea. În prezent, tantra este asociată cu anumite practici sexuale inedite, deşi ele nu au fost la început esenţiale acestui concept spiritual. Sexul tantric sau neotantra este, de fapt, o variantă modernă, occidentală a tantrei, care presupune reinterpretări ale acestui concept. În prezent, în Occident, începând cu anii 1960, neotantra a fost redusă la anumite ritualuri sexuale, fără să se mai ţină cont de aspectul spiritual.

Tantra, din cuvântul sanscrit care înseamnă „împletit/îmbinat“, este o filosofie străveche care îşi are originile în hinduism, budism şi taoism. În timp ce occidentalii tind să o asocieze cu poziţiile ilustrate în Kama Sutra, practicanţii spun că de fapt nu are prea mult de-a face cu sexul. Învăţăturile tantrice la origini o cale spre iluminarea spirituală. Versiunea vestică a fost secularizată pentru a ajuta cuplurile să-şi întărească legătura. Practica este menită să facă sexul mai raţional şi spiritual.

Prin respiraţia sincronizată şi vizualizarea energiei transmise înainte şi înapoi, cuplurile pot avea teoretic contact sexual timp de ore, ambii parteneri experimentând orgasme repetate, chiar dacă bărbatul nu ejaculează niciodată. Dacă vor reuşi, ambii parteneri se vor simţi complet acordaţi unul cu celălalt.

Sexul tantric este diametral opus sexului tradiţional. Tantra este un mijloc spiritual de exprimare, despre care se spune că intensifică şi prelungeşte legătura care există între îndrăgostiţi. Terapeuţii apelează din ce în ce mai mult la tehnicile tantrice pentru a soluţiona problemele din cuplu.

Terapie de cuplu

Tot mai mulţi sexologi occidentali încep să utilizeze metode bazate pe principii tantrice. În timp ce psihologul vostru v-ar cere să vă respectaţi unul pe celălalt, un guru tantric ţi-ar cere să „recunoşti divinul din celălalt“.  

„Când lucrurile merg în jos pentru un cuplu, una dintre primele probleme este adesea de natură sexuală“, spune Richard Jordan, un psiholog cu sediul în San Diego, California, potrivit Your Tango. „Consider că o abordare centrată pe corp este mult mai eficientă decât tratamentul prin vorbire în ceea ce priveşte schimbarea“. Jordan, care spune că studiul său despre tantra i-a îmbunătăţit practica terapeutică, adesea integrează tehnicile acesteia în tratamentele clienţilor săi - fie că este vorba de masarea zonei în care se află punctului G („punctul sacru“) sau de tehnici de respiraţie. Tantra, explică el, îi poate ajuta pe bărbaţi să depăşească disfuncţia erectilă, ceea ce sporeşte stima de sine şi le aduce beneficii relaţiilor lor. „Avem o mulţime de energie mentală şi sexuală, dar cele două nu se conectează întotdeauna“, spune el. „Atunci când o fac, sexul are potenţialul de a fi cea mai intimă experienţă a uni cuplu“.

Poziţii pentru începători

Publicaţia Cosmopolitan a prezent câteva poziţii sexuale acrobatice,  folosite de practicanţii sexului tantric. Este un ghid care trebuie învăţat de orice începător.

Sirena

 În această poziţie, femeia stă întinsă pe spate, cu o pernă sub fund, pentru a avea pelvisul puţin mai ridcat. Ţine picioarele întinse, ridicate în sus şi unite, de unde şi impresia de coadă de sirenă. Bărbatul o penetrează în această poziţie, care este foarte excitantă datorită forţei intense de frecare.

Vulturul pe canapea

Femeia stă în picioare la marginea patului sau a canapelei, cu picioarele larg deschise. Partenerul o penetrează din faţă, stând în picioare.

Valul fierbinte

Bărbatul va sta culcat pe spate, cu picioarele unite, întinse drept. Femeia va sta deasupra, sprijinindu-şi greutatea în mâini. Este o poziţie foarte simplă, nu necesită efort sau echilibru, iar pentru femeie este foarte plăcută, asigurând o presiune asupra clitorisului, care se freacă de pelvisul partenerului.

Dansul în poală

Această poziţie este puţin mai dificilă. Pe un scaun mau înalt, bărbatul stă aşezat, iar partenera vine deasupra, cu picioarele sprijinite pe umerii lui. Pentru echilibru, mâinile femeii se vor sprijini pe genunchii partenerului. Este o poziţie foarte intimă.Recente

cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg