Ce nu ştiai despre gropiţele lui Venus. Acestea pot fi considerate o zonă erogenă la femei

1 shutterstock 413801869 jpg jpeg

În termeni populari, gropiţele lui Venus sunt cunoscute ca fiind cele două puncte din zona de jos a spatelui. Există atât la bărbaţi, cât şi la femei. Cu atât mai mult că, acestea se pot moşteni genetic şi pot deveni rapid una dintre zonele erogene ale sexului frumos. Ce mai pot semnifica gropiţele lui Venus?

Din latină, acestea se numesc fose lombare laterale, fiind create de un ligament scurt care se ataşează de spina iliacă posterioară superioară şi de pielea ta. Şi bărbaţii pot moşteni gropiţele, însă ale lui Apollo, zeul considerat în mitologia greacă şi romană drept zeul luminii, al muzicii, al vindecării şi al tinereţii. 

Un simbol al frumuseţii 

Acestea pot fi o marcă a frumuseţii feminine, mai ales că numele este dat după cel al zeiţei Venus / Afrodita, considerată în mitologia greacă zeiţa frumuseţii şi a fertilităţii. Există bărbaţi care găsesc gropiţele lui Venus ca fiind foarte atrăgătoare pentru ei. Pentru că aceste gropiţe sunt asociate, de obicei, cu o sănătate fizică bună şi cu senzualitatea, s-au creat inclusiv proceduri chirurgicale la care o femeie, care nu a fost înzestrată de la natură cu gropiţele lombare, să poată să le aibă. Ce-i drept, frumuseţea, în acest caz, va deveni una nedureroasă, dar costisitoare. 

Citeşte şi: Cum arată penisul perfect în viziunea femeilor

Posibilitate de a le moşteni genetic  

În general, gropiţele se pot transmite genetic, însă nu există cercetări concrete în acest sens. Cu alte cuvinte, specialiştii nu ştiu concret care anume dintre gene sunt asociate cu apariţia gropiţelor. Totuşi, alţi cercetători consideră că gropiţele pot fi o trăsătură genetică dominantă. Aceste gropiţe au un rol strict estetic şi nu sunt dureroase, mai precis nu reprezintă vreo afecţiune medicală. 

Pot fi una dintre zonele erogene la femei  

Masarea în aceste două puncte poate reduce tensiunea şi, implicit, poate relaxa corpul. De altfel, unele femei pot atinge plăcerea atunci când le sunt masate sau presate gropiţele lombare şi chiar se pot excita. În cazul unora dintre femei, acestora le poate fi mai uşor să fie satisfăcute din punct de vedere sexual. Chiar dacă nu le-ai moştenit genetic, anumite exerciţii de yoga sau exerciţii pentru pierderea de grăsime de pe spate pot accentua gropiţele lui Venus. Prin urmare, poate exista o legătură între sănătatea fizică şi gropiţele lombare, cu atât mai mult cu cât vei reuşi să slăbeşti. 

Citeşte şi: Moduri inedite prin care femeile pot atinge orgasmul

FOTO: Shutterstock.com